Nemusíte byť fanúšikom niektorej zo speváčok a súčasného mainstreamu, aby ste ocenili ich novú skladbu, ktorá uprostred zimy do éteru prináša sviežu letnú energiu a neznie pritom neoriginálne a gýčovo. V prípade videoklipu si síce speváčky neodpustili klišé v podobe zvodných pózičiek, no ich kombinovaný sexepíl je odzbrojujúci.

Shakira a Rihanna majú k sebe hudobne bližšie, než by sa z ich doterajšej tvorby mohlo zdať. Speváčka a spoluautorka hitov ako Whenever, Wherever či Hips Don't Lie (feat. Wyclef Jean) je síce viac ovplyvnená latinsko-americkou hudbou, no tým, že vyrastala na severe Kolumbie - v meste Barranquilla, ktoré je jedným z najväčších prístavov na pobreží Karibského mora - má rovnako blízko aj k ostrovným štýlom, ktoré sú doménou krásky z Barbadosu.

Singel Can't Remember To Forget You pritom nie je ani latino, ani reggae či dancehall, ani R&B, a nie je ani kombináciou týchto štýlov. Speváčky svoje sily spojili v piesni, ktorá je pre obe odklonom od predošlej tvorby a táto poloha im naozaj svedčí. Spájajú v nej prvky jamajského ska a rocksteady s pop rockom, pričom energický refrén je dôkazom, že medzi speváčkami funguje prirodzená chémia. Vďaka tomu ide o jeden z najlepších ženských duetov, aké kedy vznikli. Samozrejme aj vďaka tomu, že ich nevzniká veľa.

TIP: Jedna a jedna: 11 slávnych ženských duetov

Rihanna a Shakira v klipe Can't Remember to Forget Zdroj: Youtube

Dôkazom toho, že spojenie Shakiry s Rihannou je skvelým krokom na propagáciu jej očakávaného eponymného albumu, je aj čerstvo zverejnený videoklip. Ten je presne taký, ako sa dalo čakať - vizuálne dokonalé kulisy, niekoľko rôznych sexi outfitov a najmä samotné speváčky sú typickou popovou pastvou pre oči na hranici umenia a lacnej erotiky. Nechýba množstvo odhaľujúcich záberov, fajčenie cigár, jemne pikantné zbližovanie sa oboch speváčok na matraci či (ne)zmyselné obtieranie sa zadkom o stenu. (Mimochodom, aj vám tie chodbové zábery pripomenuli Haunted od Beyoncé?)

V závere klipu, ktorý si za necelý deň od zverejnenia pozrelo na Youtube už viac než 2,6 milióna ľudí, sa však objavia aj efektné zábery na Shakiru s gitarou a za bicími v bazéne (?) plnom vody. Od erotického napätia sa tak napokon režisér Joseph Kahn (Destiny's Child, Lady Gaga, Britney Spears, U2, Muse, Eminem...) predsalen vracia k hudbe. V skratke: videoklip, ktorý neprináša nič prevratné, ale dobre sa na to pozerá a na najsexi duet všetkých čias to možno aj stačí. Ak nesúhlasíte, tak nesúhlaste, no buďte konštruktívni a dajte nejaký svoj tip.


Autor: Patrik Marflák
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Shakira