Pozor!!! Toto CD obsahuje mnohé vulgárne slová, ba dokonca aj myšlienky nevhodné pre osoby mladšie ako osemnásť rokov! Citát z úvodnej strany bookletu z albumu formácie Projekt náhoda, ktorý treba brať na vedomie a dbať na jeho dodržiavanie! Inak by to mohlo skončiť pomerne veľkou psychickou ujmou.

Pozor!!! Toto CD obsahuje mnohé vulgárne slová, ba dokonca aj myšlienky nevhodné pre osoby mladšie ako osemnásť rokov! Citát z úvodnej strany bookletu z albumu formácie Projekt náhoda, ktorý treba brať na vedomie a dbať na jeho dodržiavanie! Inak by to mohlo skončiť pomerne veľkou psychickou ujmou.

Keď Robo Mikla zakladal kdesi v pivnici paneláku v Žiari nad Hronom svoj Projekt náhoda, bola to obrovská náhoda a všetci štyria členovia si veľmi dobre uvedomovali, že to opäť bude iba veľká náhoda, ak sa tejto partii podarí preraziť mimo panelákovú pivnicu. A predsa. Prišla súťaž Slovensko hľadá SuperStar a Robo Mikla sa stal pojmom. Vraj speváckym.

A každému muselo byť od začiatku jasné, že ak raz Mikla vydá taký album, akým bola Nedokončená, tak mu ten spevavý rock asi iba ťažko niekto uverí. Pretože Mikla je rebel a diabol v jednom. Každý preto s napätím čakal, ako to dopadne v prípade jeho Projektu náhoda, keďže Robo ho veľmi rád donekonečna omieľal a keď nahrával Nedokončenú, paralelne s ňou nahral i album Pekne natvrdo. Tu už potom bolo treba hľadať odpoveď na otázku, či tento projekt ešte niekedy vyjde a či sa vo vydavateľstve Sony BMG rozhodnú tak vulgárny projekt pustiť na trh. Treba na to hutnú dávku odvahy. A oni ju našli. A projekt náhoda uzrel svetlo sveta.
Robo Mikla sa tak stal prvým finalistom súťaže Slovensko hľadá SuperStar, ktorý má na trhu dva albumy a to i napriek tomu, že tento spevák v podstate nikoho nezaujíma a aby sa o jeho platniach mohlo rozprávať, že sa dobre predávajú, muselo by sa z nich predať ešte pár tisíc kusov navyše.

Projekt náhoda je ale na druhej strane to, v čom sa Robo Mikla na nič nehrá, kričí do zbláznenia, čo v jeho ponímaní znamená, že spieva a spieva o tom, čo je pre neho prvoradé. Výlevy chlapca, ktorý život berie snáď s nadhľadom a napriek svojmu veku má pocit, že „prespievaný“ slovník vulgarizmov je to pravé orechové, čím sa chce prezentovať. Smolu má jedine v tom, že ak vydavateľstvo na tento album neurobí poriadné PR, tak sa ani nebude vedieť, že vyšiel. Rádia z neho nezahrajú ani notu, nehovoriac už o speve.
Robo Mikla, ktorý si na tento album napísal všetky texty, si totiž neberie servítku pred ústa a niečo o tom, že by mala na albume byť hádam aspoň jedna verejne hrateľná skladba, mu je ukradnuté. On má svoj Projekt náhoda a kto je viac?

Popri tvrdej punkovej muzike, v ktorej sa vraj našiel (takých už bolo) si ešte prostredníctvom svojich skladieb vylieva zlosť na tých, ktorí mu kvázi ublížili. Takže si to odniesla nielen produkčná súťaže Slovensko hľadá SuperStar Alena Majorošová (a šľak to -ju- traf, však si to zaslúžila!), ale aj mnoho ďalších. A tí, ktorých zaujíma Robov súkromný život, majú ho tu podrobne rozpitvaný, stačí načúvať.

Musím však uznať jednu vec. Z tohto albumu je nádherne cítiť, že Robo si jeho nahrávanie poriadne užíval, že sa v ňom našiel. Netrápi ho, že to nie je spev a hudba iba pre feťákov. On má svoj Projekt náhoda a je spokojný. V podstate vlastne všetkým "vytrel kocúra" a to on potreboval.
Jedno veľké pozitívum som na tomto projekte predsa len našiel. Je to booklet, ktorý je vďaka fotografiám Ivana Kelementa skutočne exkluzívny. Tak aspoň niečo!

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2006
Celkový čas: 41:18
Linky: www.sonybmg.cz

Zoznam skladieb:
01. Garambol
02. Veverička
03. Helena rock
04. Anča
05. Hrča
06. Porno
07. Kone voz
08. leto
09. Habčiri bipčiri
10. Zlomená
11. Grcka
12. Ježibaby
13. Naša značka
14. Pekne natvrdo
15. Leto (Censored)
16. Anča (Censored)
17. Helena (Drumnbase)
18. Veverička (Drumnbase)

Zdroj: TS MusicServer