Ak ste milovníkmi scénických filmových soundtrackov a navyše ste milovníkmi tvorby geniálneho skladateľa Hansa Zimmera, máte sa na čo tešiť.

Ak ste milovníkmi scénických filmových soundtrackov a navyše ste milovníkmi tvorby geniálneho skladateľa Hansa Zimmera, máte sa na čo tešiť. Práve on (ale to už fanúšikovia filmu i jeho samotného dobre vedia) je autorom hudby k prvému celovečernému filmu o rodine Simpsonovcov, ktorý práve ide aj v našich kinách.

Keďže ide scénický soundtrack, je jasné, že na ňom nemožno očakávať hity, ktoré prerazia v rádiách, ale muziku, ktorá sprevádzala filmom a je viazaná k jednotlivým filmovým scénam. Práve preto májú pri počúvaní tejto platne výhodu tí, ktorí film videli a budú si vedieť pätnásť skladieb zaradiť k jednotlivým filmovým obrázkom.

Samozrejme, na svoje si bezpochyby prídu aj fanúšikovia Hansa Zimmera, ktorý už po niekoľký raz dokázal skomponovať skvelú a strhujúcu hudbu, ktorá sa stala súčasťou veľkolepého kinohitu a hoci z tohto albumu nevzídu žiadne hitparádové hity, Zimmerova tvorba, tak ako už desiatkykrát predtým, sa opäť stáva nesmrteľnou.

Štrnásť z pätnástich skladieb na albume ide v duchu vážnej filmovej muziky, posledná skladba na albume (aj vo filme) sa vymyká štandardu a na záver album poriadne naberá na obrátkach.
Ako to už býva pri filmovej hudbe dobrým zvykom, cestu k nej si nájdu milovníci filmu i samotného skladateľa a v tejto chvíli je jasné, že ani jeden z nich nebude sklamaný.

Hans Zimmer:
Niekedy mám pocit, akoby bol najtajomnejšou osobou v Hollywoode. Veľmi málo sa vie nielen o jeho osobnom, ale aj o pracovnom živote. Okrem toho, že je jedným z najžiadanejších hollywoodskych skladateľov filmovej hudby súčasnosti.
Bol jedným z prvých skladateľov, ktorí na tvorbu svojej hudby využili počítač. Spolupracoval s množstvom veľkých režisérov a o prácu s ním prejavili záujem Bertolluci, Beresford, Scott a mnohí ďalší. V roku 1989 prišla prvá nominácia na Oscara za hudbu k filmu Rainman. Dodnes bol nominovaný na túto prestížnu cenu šesťkrát a raz Oscara aj získal. Jeho celé meno je Hans Florian Zimmer.

Vydavateľstvo: Warner Music, 2007
Linky: www.anarchy.sk

Zoznam skladieb:
01. The Simpsons Theme (Orchestral Version)
02. Trapped Like Carrots
03. Doomsday Is Family Time
04. Release The Hounds
05. Clap For Alaska
06. Whats An Epiphany?
07. Thank You Boob Lady
08. You Doomed Us All...Again
09. ...Lead, Not To Read
10. Why Does Everything I Whip Leave Me?
11. Barts Doodle
12. Worlds Fattest Fertilizer Salesman
13. His Big Fat Butt Could Shield Us All
14. Spider Pig
15. Recklessly Impulsive
 

Zdroj: TS MusicServer