Kompilácia viac než dvoch desiatok piesní legendárneho „Man In Black“. Variácie na slávnu tému „muža v čiernom“ sa koná aj nepriamo: túto zostavu skladieb totiž veľmi expertne a zároveň fanúšikovsky pripravil v auguste práve sedemdesiat ročný Mirek Černý, pre tento účel u nás určite jeden z najpovolanejších.

Kompilácia viac než dvoch desiatok piesní legendárneho „Man In Black“. Variácie na slávnu tému „muža v čiernom“ sa koná aj nepriamo: túto zostavu skladieb totiž veľmi expertne a zároveň fanúšikovsky pripravil v auguste práve sedemdesiat ročný Mirek Černý, pre tento účel u nás určite jeden z najpovolanejších.

Jeho špeciálny výber a poznámky k piesňam vás prevedú báječnou kariérou amerického Majstra a jeho domácich nasledovníkov: Pavel Bobek, Jiří Grossmann s Naďou Urbánkovou, Rangers, Waldemar Matuška s KTO, Radek Tomášek, Michal Tučný, Ladislav Vodička či Johnny Band, ktorí sa popasovali s kultovými predlohami v minulých desaťročiach, ale aj celkom nedávno, s naozajstnou cťou. Inak než samotný Cash, ale tiež bez trápneho napodobňovania a po česky, s logickým dôrazom na štýlové dobré texty.

Je až neuveriteľné, čo všetko skrýva archív vydavateľstva Supraphon a aké všemožné skladačky je možné z neho poskladať. V minulom roku sa o Cashovi hovorilo viac než dosť, pretože sa v kinách objavil film o tomto velikánovi svetovej country produkcie.
Podľa tejto skladačky je zjavné, že Cash bol jedným z „dovolených“, alebo „pašovaných“ interpretov už v šesťdesiatych rokoch minulého storočia a po jeho country perlách už v tej dobe siahali aj naši interpreti. Country v konečnom dôsledku ostalo žánrom obľúbeným dodnes a každá dekáda mala svojho interpreta tejto hudby.
A je celkom zjavné, že každá dekáda si našla niečo v tvorbe Johnnyho Casha aj u nás a pretvorila to do svojej podoby. A po vypočutí si tejto platne je jasné, že všetci českí interpreti, ktorých ponúka toto CD, sa v tejto hudbe cítilo skutočne veľmi dobre a pesničky v češtine zaspievali naozaj impozantne, s výbornými textami a skvelým precítením.

Súčasťou projektu je síce na prvý pohľad jednoduchý booklet, ten však na svojich štyroch stranách prináša veľmi zaujímavé štatistické informácie, konkrétne za českú dokumentáciu názov albumu, na ktorom originál Johnnyho Casha prvý raz vyšiel, gramofónovú firmu a rok vydania, respektíve vydavateľa a číslo singla, rok a najvyššie umiestnenie v rebríčku Hot Country týždenníka Billboard.
Album Hold Johnnymu Cashovi je nádhernou prechádzkou country scénou svetového rangu so zrozumiteľným textom. Nádherná zábava.

Vydavateľstvo: Supraphon, 2007
Celkový čas: 65:48

Linky: www.supraphon.cz, www.anarchy.sk

Zoznam skladieb:
01. Blues Folsomské věznice (Folsom Prison Blues)
02. Oranžový expres (Orange Blossom Special)
03. Kdybych já byl kovářem (If I Were A Carpenter)
04. Velká řeka (Big River)
05. Když náš táta hrál (When Papa Played The Dobro)
06. Dálniční hlídka (Highway Patrolman)
07. Hej, strojvůdče (Hey, Porter)
08. Sluneční spár (Oh, Burry, Me Not)
09. Jackson
10. Najednou (Here Comes That Rainbow Again)
11. Pole s bavlnou (Cotton Fields)
12. Pozdravujte Rose (Give My Love To Rose)
13. Šlapej dál (I Got Stripes)
14. Cadillac (One Piece At A Time)
15. Laredo (The Streets Of Laredo)
16. Jezdec dálky (I´m An Easy Rider)
17. Ďáblovo stádo (Starý honec krav) (Riders In The Sky)
18. Krátký příběh
19. Zpívám písně větru z hor (Any Old Wind That Blows)
20. Je to zlé (Ring Of Fire)
21. Stále mi někdo schází (I Still Miss Someone)
22. Nedělní ráno (Sunday Mornin´ Comin´ Down)

Zdroj: TS MusicServer