"Hey, hey, all the way – DJ let it play!" – tak týmito slovami odštartoval Enrique Miguel Iglesias Preysler, známy skôr pod skrátenou verziou svojho mena, veľkolepú šou v NTC Sibamac Aréne a do bodky dostál svojej povesti nenapraviteľného lámača sŕdc a idola krásy rozpálených ženských lýtok po celom svete.

Už prvé správy o príchode španielskej megahviezdy hovorili o kolóne šiestich kamiónov vezúcich 21 ton zvukovej a svetelnej aparatúry, ktorá do gramu zabrala i to posledné miesto vo fanúšikmi preplnenej hale. Výťah, mólo a obrovská LED stena len podčiarkli šou, ktorá svojím "glamourom" predčila i vyblýskané "americké cicušky".

Napriek občasne prehnaným a zbytočne zdĺhavým bežeckým tendenciám, sa Enrique pustil do spievania svojich piesní, medzi ktorými sa ešte stihol odfotiť s niekoľkými fanúšikmi a vyburcovať sprvu trochu strnulé publikum. Vďaka hitom, ktorých v dusný utorkový večer bolo nemálo, dupala, kričala a spievala celá NTC Sibamac Aréna a spolu so samozvaným Don Chuanom Iglesiasom si publikom zanôtilo skladby ako 'Rhythm Divine', 'Bailamos', 'Not in Love' či 'Do You Know'. Žiadnym prekvapením nebolo ani zaradenie piesne 'Takin’ Back My Love' do repertoáru, pričom zo zákulisia nevybehla mnohými očakávaná Ciara, no adekvátnou duetovom partnerkou mu bola známa vokalistka Laura Jane.

Enrique je už dlhé roky preslávený svojím veľmi, niekedy možno až priveľmi, pozitívnym prístupom ku fanúšikom, a to pochopiteľne najmä ženského pohlavia. Svojho zvyku sa držal i na Slovensku, a tak sa na pódiu s ním objavil vysokoškolský študent Miro, s ktorým si dvakrát pripil vodkou v ruskom štýle (poldecáky zjavne nepozná) a ako bonus si spolu aspoň na pár sekúnd zaspievali skladbu 'Purple Rain' v origináli od Princa. Ako druhá a rovnako aj posledná osoba z publika, sa na pódiu objavila sympatická Jana, ktorej Enrique venoval romantickú popovú baladu 'Hero'. Na svoje si prišli obe strany, keďže počas zasnených tónov si Jana vyskúšala pevnosť zadku španielskeho milovníka, ktorý nedokázal odolať príležitosti okúsiť ako chutí nefalšované slovenské dievča.

Hodinu a pol trvajúcu šou ukončila pieseň 'Escape' a slová – "I’ll be back!", ku ktorým nie je potreba žiaden komentár. Enrique Iglesias sa v rámci svojho celosvetového turné predstaví ešte v Belehrade (22.-23.5.), Londýne (7.-8.6.), Monte Carle (10.-12.7.) a Miláne (12.-13.7.).



Setlist:

Can You Hear Me!
Love To See You Cry
Rhythm Divine
Bailamos
Ring My Bells
Don’t You Forget About Me
Purple Rain (Prince)
Not in Love
Just Wanna Be With You
Tired of Being Sorry
Do You Know
Takin’ Back My Love
Hero
Escape

--
Text: Miroslav Meňhert
Foto: Magdaléna Vinterová


--


Hero - Enrique Iglesias - LIVE from Bratislava 2009


enrique iglesias Hero live in Kosice Slovakia

Súvisiaci interpreti: Enrique Iglesias