Po koncertoch The Offspring a Yellowcard sa v metropole Čiech predstavila tretia pop punková kapela. Simple Plan sa podľa vlastných slov dostali späť na výslnie vďaka novej vlne záujmu fanúšikov o tento žáner. Záujem ľudí o vystúpenie kanadskej kapely bol pritom zjavný už po absolútnom vypredaní koncertu, ktorý sa konal 2. septembra v Incheba Aréne.

Aj napriek podobnosti názvu pražskej Incheba Arény a slovenskej Incheba Expo Arény však ide o diametrálne odlišné priestory, ktoré pre koncert Simple Plan úplne postačovali. Spokojnosť prítomných fanúšikov pritom iba umocnil fakt, že hala je využívaná aj ako zimný štadión, vďaka čomu nenastal obvyklý problém s nedýchateľným vzduchom a extrémnym teplom. Viacerí z ľudí sa pre Hudba.sk vyjadrili, že by podobnú "punkovú parnú saunu" prijali aj na iných koncertoch.

Samotný piatkový večer začal vystúpením domácej formácie Imodium, ktorá publikum s pomerne nízkym vekovým priemerom pripravila na príchod Simple Plan viac, než obstojne. Podobne ako tomu bolo v prípade rakúskej formácie 3 Feet Smaller na koncerte Yellowcard (reportáž) išlo i v tomto prípade o naozaj dobrú voľbu zo strany organizátora.

Simple Plan sa na pódium preplnenej Incheba Arény postavili o deviatej hodine, aby ponúkli približne hodinu a pol trvajúcu šou s dohromady dvadsiatimi skladbami. Medzi prvými dokonca zahrali i cover verziu hitu I Gotta Feeling od Black Eyed Peas, na čo publikum zareagovalo nadšeným piskotom. Podobnú reakciu si kapela vyslúžila i po odznení skrátených verzií skladieb Fuck You (Cee Lo Green), Dynamite (Taio Cruz) a Raise Your Glass (P!nk).

Koncert kanadských pop punkerov však prebiehal najmä v znamení ich nového albumu Get Your Heart On! (2011), z ktorého okrem iných odzneli skladby You Suck At Love, Astronaut, This Song Saved My Life, či single Jet Lag a Can't Keep My Hands Off You. Koncertným verziám posledných dvoch spomínaných piesní síce do istej miery chýbajú vokály Natashe Bedingfield a Riversa Cuoma, no na druhú stranu sú v tomto prevedení energickejšie a menej popové.

Snáď jedinou výčitkou môžu byť miestami až nevhodné sexuálny poznámky kapely narážajúce na "nadržanosť" celého publika, ktoré v prípade davu trinásťročných fanúšičiek v prvých radov pôsobili miestami až absurdne. I napriek tomu sa však celá Incheba Aréna zabávala a doslova jačala pri každom ďalšom prídavku, ktorý Simple Plan zahrali. Po štvorici piesní Loser Of The Year, I'm Just A Kid, Everytime a Perfect sa kanadská kapela rozlúčila prísľubom opätovného návratu, ktorý by podľa frontmana Pierra Bouviera mohol prísť už počas budúceho roka.

Setlist:
Shut Up!
Can't Keep My Hands Off You
Jump/I Gotta Feeling (Black Eyed Peas)
Take My Hand
When I'm Gone
Addicted
You Suck At Love
Thank You
Your Love Is A lie
Astronaut
Summer Paradise
Fuck You (Cee Lo Green)/Dynamite (Taio Cruz)/Raise Your Glass (P!nk)
Jet Lag
This Song Saved My Life
Welcome To My Life
I'd Do Anything
Loser Of The Year
I'm Just A Kid
Everytime
Perfect

--
Autor: Miroslav Meňhert
Foto: Ivetta Dienešová - Hudba.sk