Dajte mu do ruky gitaru a zaspieva aj Aguileru! Toto si povie väčšina divákov videa z dielne BBC Radio 1, keď si vypočuje svojskú verziu jedného z najvýraznejších singlov kariéry Christiny Aguilera v podaní Eda Sheerana. Pôsobivejším ako vokály je však časť, v ktorej talentovaný Ír rapuje.

Z dielne programu britskej verejnoprávnej rozhlasovej stanice BBC Radio 1 s názvom Live Lounge sme vám naposledy predstavili netradičnú výmenu - trojica Chvrches prerobila do synthpopovej verzie R&B hit Justina Timberlaka Cry Me A River. Teraz získal priestor aj Ed Sheeran. V relácii známej aj netradičnými, ale o to viac zaujímavými, spracovaniami "cudzích" hitov, "vyfasoval" víťaz dvoch tohtoročných cien BRIT Awards za najlepší album a najlepšieho britského interpreta singel Dirrty popovej stálice Christiny Aguilera.

Skladba valcovala hitparády v roku 2002. Zaznamenala obrovský úspech a zmiešané ohlasy, pretože sa z dovtedy zdanlivo nevinného 22-ročného spievajúceho dievčaťa vykľula sexom nabitá dračica. Odvtedy sa pieseň zapísala do histórie aj ako jeden z najvýraznejších singlov začiatku tretieho tisícročia.

Sympatický pesničkár, ktorý sa vo februári tohto roka ukázal aj v Prahe, si notoricky známy song prispôsobil k svojmu hudobnému obrazu. Ten spočíval práve v ľahkosti, gitare a zopár vokalistoch. Napokon, keď si poslucháč povie, že to už lepšie nemôže byť, triumfuje bývalý priateľ Ellie Goulding rapovou časťou, v ktorej suverénne zastúpi Redmana.


Autor: Marek Majzon
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran