Ikonické priestory opustenej továrne Dioptra Turnov, strhujúce umenie herca Armana Kupelyana, podmanivá kamera. Skupina Branko's Bridge zverejnila videoklip k piesni Oh Preacher zo svojho debutového albumu.

Kapela Branko's Bridge sa po vydaní albumu Hobby Horse Cowboy teší z pozitívnych ohlasov poslucháčov aj českej hudobnej kritiky. Po vypredanom pražskom krste teraz predstavuje nový videoklip. Titulnú skladbu Oh Preacher možno vnímať ako modlitbu, prosbu o odpustenie či spoveď. Jej protagonista má ale k náboženskej postave ďaleko – pohybový herec a klaun Arman Kupelyan vytvára rýdzo svetský charakter, ktorý zúfalo baží po vykúpení.

Réžie klipu sa ujal člen kapely Jonáš Verner spolu s kameramanom Jakubom Hlinkom, s ktorým natočil aj videoklip k piesni I Feel Fine. Tvorivé duo doplnila počas hľadania finálneho tvaru kostymérka a rekvizitárka Háta Vicherková, ktorá štábu zariadila prístup na impozantnú lokáciu – opustenú továreň na optické šošovky Dioptra v Turnove. Religióznu atmosféru piesne podčiarkujú okrem vintage organu tiež hlasy detského speváckeho zboru Petrklíč.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Jonáš Verner. Správu sme upravili.