Oslavy 50. výročia legendárneho albumu Dark Side Of The Moon pokračujú vydaním novej zberateľskej edície albumu na priehľadom vinyle. A pôjde skutočne o špeciálne kúsky. Nová edícia bude pozostávať z dvoch jednostranných LP platní, pričom každá z nich bude zdobená ultrafialovou potlačou. Jeden z nosičov bude obsahovať grafiku obalu albumu a druhý grafiku srdcového monitora.

Súčasťou 2LP bude tiež plagát. Obrázky boli vytvorené pomocou permanentného atramentu a UV tlačiarne. "Toto je prvýkrát, čo Pink Floyd použili tento priekopnícky proces UV tlače na vinyl. Obrázky sú vytlačené na špičkovej UV tlačiarni s použitím UV-LED svetla na vysušenie permanentného atramentu na strane bez zvuku, na ktorej je obrázok vytlačený. Táto kombinácia jednostranného zvuku a UV potlače (na strane bez zvuku) spája to najlepšie z oboch svetov: dokonalý zvuk a nádherný obraz, ktorý si môžete vychutnať," uvádza formácia na sociálnych sieťach.

Pink Floyd, reedícia The Dark Side Of The Moon Zdroj: Facebook.com/pinkfloyd

 

Ôsma štúdiová nahrávka legendárnej skupiny Pink Floyd vyšla v marci 1973. Jedna z najuznávanejších platní hudobnej histórie je komerčne najúspešnejším albumom skupiny, celosvetovo sa jej predalo v prepočte cez 45 miliónov kusov, čo z nej robí jeden z najúspešnejších hudobných titulov všetkých čias.

Päťdesiat rokov The Dark Side Of The Moon už stihla kapela osláviť na jar minulého roka špeciálnym boxom, ktorý obsahuje zremastrované nahrávky na CD a LP, Blu-Ray disk, DVD a živý záznam z Wembley Empire Pool z roku 1974. Vyšla tiež knižná publikácia Pink Floyd -  The Dark Side Of The Moon: 50th Anniversary, ktorá priniesla dovtedy nepublikované fotografie kapely.

Text: Hudba.sk (zdroj: Loundersound.com)