"Oslavujeme 50 rokov rock and rollu vydaním celého nášho katalógu lisovaného na žiarivých zlatých vinylových LP. Prvých deväť titulov vyjde 15. marca," oznámila austrálska stálica AC/DC pred pár hodinami na profiloch svojich sociálnych sietí. K tejto špeciálnej limitovanej reedícii si pripíšte dátum 21. júl, kedy sa skupina predstaví na starom vajnorskom letisku v Bratislave.

Prvá časť reedícií bude zahŕňať albumy Back In Black, Highway To Hell, The Razors Edge, Powerage, For These About To Rock (We Salute You), High Voltage, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Who Made Who a Live. Ďalšie albumy budú nasledovať neskôr v priebehu tohto roka. Okrem vinylu si AC/DC pripomínajú výročie novým sortimentom tovaru vrátane tričiek, mikin, hrnčekov a podobne.


Minulý týždeň AC/DC oznámili 21-dňové európske turné. Séria koncertov oslávi návrat kapely na pódiá po osemročnej prestávke a zároveň bude znamenať návrat frontmana Briana Johnsona, ktorý bol nútený opustiť turné Rock Or Bust po tom, ako sa u neho objavili problémy so sluchom.

AC/DC vystúpia v zostave Brian Johnson (spev), Angus Young (sólová gitara), Stevie Young (rytmická gitara), Matt Laug (bicie) a podľa najnovších správ od kapely by mal byť novým basgitaristom na turné Chris Chaney, ktorý v zostave nahradí Cliffa Williamsa. Ten totiž nedávno ohlásil odchod do dôchodku.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)