Slovenská speváčka Nika Karch, ktorá spieva vo švédskej kapele Rednex, prichádza s novým singlom s názvom Boj. Pesnička vznikla v spolupráci s chorvátskym skladateľom a producentom Mirom Buljanom, videoklip sa nakrúcal na Slovensku na Zemplínskej Šírave či v lome v Beňatine.

"Miro Buljan je v Chorvátsku a prakticky v celej bývalej Juhoslávii veľmi známym hudobným producentom. Napísal množstvo veľkých hitov. Myslím, že neexistuje v týchto končinách interpret, s ktorým by nespolupracoval," hovorí na adresu producenta Nika Karch, ktorú nová zahraničná spolupráca veľmi teší. 

"Mať za sebou takéhoto skvelého producenta je pre mňa veľká vec. Prvou našou spoločnou lastovičkou je skladba Boj. V originálnej verzii od kapely Pravila Igre je v Chorvátsku hitom a Miro mi ju ponúkol, ako jej autor, aby som si ju upravila a naspievala do slovenčiny. Mne sa skladba páči, tak som si povedala prečo nie. Ďalšie skladby už budú napísané originál pre mňa. Takáto ponuka od renomovaného producenta sa predsa neodmieta," vysvetľuje speváčka.

Boj zasadený do prírodných krás východu

Slovenský text k pôvodne chorvátskej skladbe napísala Hanka Karchová, manželka speváčkinho brata. Bol to pritom jej prvý text piesne vôbec. "Keď mi Hanka ukázala text, ktorý napísala, ostala som veľmi milo prekvapená. Vôbec som nevedela, že v nej drieme takýto skrytý talent. Som rada, že ho v sebe objavila a pevne verím, že to nebol jej posledný text a že ma nimi bude pravidelne zásobovať," povedala s úsmevom Nika Karch.

Singel Boj vypovedá príbeh o vzťahu dvoch ľudí, keď sa láska mení na boj. Nika k novinke nakrútila aj videoklip, ktorého zábery vznikali v krásnej prírode Morského Oka, Zemplínskej Šíravy či lomu v Beňatine. "Klip som pôvodne chcela natočiť v Chorvátsku, no potom som sa rozhodla, že klip natočím doma na východe našej krajiny a ukážem svetu jeho krásy," dodáva hrdá východniarka.


Nika tento rok odštartovala naostro s kapelou Rednex, s ktorou od marca koncertuje po celej Európe. Do konca roka majú naplánované koncerty vo Fínsku, Rakúsku, Česku, Severnom Írsku, Albánsku, Maďarsku, Poľsku, Švajčiarsku či Anglicku. V júni sa predstaví aj na Slovensku, pričom pôjde o speváčkinu domácu premiéru odkedy sa stala členkou Rednexu.

"Tých koncertov do konca roka bude určite viac, pribúdajú prakticky denne. Rednex si veľmi užívam a koncerty s nimi sú skvelé. Výborne ma prijali do kapely a spievať po celom svete pred tisíckami divákov skladby, ktoré ľudia spievajú spolu s vami, je niečo, čo by som dopriala každému zažiť. Veľmi sa teším, že mi dali v takejto kapele šancu a ponuku, ktorú som nemohla odmietnuť.  Manažment kapely funguje geniálne a Rednex máva zhruba 70 koncertov ročne. V utorok som priletela z Fínska a už o týždeň odlietam do Švajčiarska," približuje svoj nabitý program speváčka, ktorá v kapele Rednex vystupuje pod menom Zoe

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Boris Karch. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Nika Karch