Už po siedmykrát sa vo východoslovenskej obci Hniezdne uskutoční dvojdňová multižánrová slávnosť, ktorá otvára letnú sezónu v Nestville Parku. Organizátori zverejnili prvé mená z pestrého hudobného programu. Okrem iných sa predstavia aj Cigánski diabli, Komajota, Medial Banana, No Name, Inekafe či Lukáš Adamec.

Nestville Open Fest je výnimočné podujatie, ktoré sa koná každý rok v malebnom prostredí obce Hniezdne v okrese Stará Ľubovňa. Myšlienka realizovať multižánrový festival, ktorý je jediný svojho druhu v regióne severný Spiš, vznikla v roku 2012. Odvtedy toto dvojdňové podujatie každoročne otvára letnú sezónu v Nestville Parku.

Počas uplynulých ročníkov mali návštevníci festivalu možnosť vidieť hviezdy ako Jean Claude Van Damme, Lucie Bílá, Michal David, Boney M, IMT Smile, Desmod, Polemic, Dalibor Janda, Helena Vondráčková, Dara Rolins, Horkýže Slíže a desiatky ďalších.  Inak tomu nebude ani počas siedmeho ročníka Nestville Open Festu, ktorý sa uskutoční 22. a 23. júna 2018.

Rednex s Nikou Karch v slovenskej premiére

Hlavným zahraničným hosťom bude tentokrát švédska skupina Rednex, ktorá sa v sobotu 23. júna slovenskému publiku prvýkrát predstaví so svojou novou slovenskou speváčkou. Je ňou rodáčka z Michaloviec Nika Karch, ktorá sa stala oficiálnou členkou slávnej skupiny minulý rok na jeseň. Neskôr si osvojila meno Zoe, ktoré jej dali noví spoluhráči, a odspievala s nimi už niekoľko koncertov na zahraničných pódiách. Švédsko-slovenská zostava aktuálne pripravuje aj nové skladby.

"Niku Karch (Zoe) sme videli prvýkrát na slovenskom festivale. Už dlhšiu dobu sme hľadali novú speváčku a keď sme ju spoznali, hneď sme vedeli, že už nemusíme ďalej hľadať. Zoe má energiu, osobnosť, skvelý vzhľad a charizmu. Všetko to, čo potrebujeme, aby sme s ňou zažili najlepšie koncerty. Dúfame, že s nami zostane dlhé roky. Rednex je stále úspešná skupina a rok 2018 bude určite dôležitý a produktívny. A to určite aj vďaka Zoe," vyjadril sa o spolupráci so slovenskou speváčkou manažér švédskej skupiny, ktorá sa preslávila najmä v 90-tych rokoch. Medzi jej najznámejšie hity patria piesne Cotton Eye Joe, Wish You Were Here, Old Pop in an Oak či The Spirit of the Hawk.

Nika Karch a Rednex, 2018 Zdroj: archív speváčkyNika Karch koncertuje s Rednex od februára

Svoju účasť na festivale potvrdil aj najznámejší slovenský raper. "Teším sa na východ, je tam vždy super publikum," povedal Rytmus, ktorý sa na východné Slovensko vyberie aj budúci piatok. Čaká ho totiž očakávaný hudobný súboj s Inekafe v Košiciach na akcii Red Bull Music SoundClash. Nepriamo si ho môžu zopakovať aj na Nestville Open Feste, keďže zostava okolo Vratka Rohoňa je tiež medzi potvrdenými kapelami.
 
Na svoje si prídu i fanúšikovia pop rocku. Skupina Nocadeň v piatok 22. apríla zahrá aj skladby Čítaš mi z pier či Buď hviezda, ktorá sa minulý rok dočkala novej verzie so symfonickým orchestrom. Košičania aktuálne pripravujú vydanie jedinečného a dlho (viac než päť rokov!) očakávaného live albumu Nocadeň v divadle, ktorý sa na trh dostane už 20. apríla. Rovnako sa tešia aj na otvorenie letnej festivalovej sezóny na Spiši. "Verím, že to pre nás bude veľmi príjemný návrat do tohto kraja. Minulý rok sme na Ľubovnianskom hrade odohrali úžasný koncert. Tentokrát si v týchto končinách vyskúšame hranie na festivalovom pódiu. Už teraz sa tešíme na publikum, ktorému predvedieme naše najväčšie hity, ale aj novinky,“ prezradil spevák skupiny Rasťo Kopina.

Z Košíc príde aj Lukáš Adamec, víťaz druhého ročníka Česko Slovenskej SuperStar i prvej série zábavného projektu Tvoja tvár znie povedome. Minulý rok vydal debutový album, z ktorého v slovenských rádiách výrazne zarezonoval singel Horúca láska. Úspech tohto hitu podčiarkol aj videoklip natočený v rómskej osade, ktorý má v súčanosti už vyše päť miliónov prehratí. "Musím povedať, že sa na Nestville Open Fest veľmi teším, pretože som s mojou prvou kapelou mal možnosť hrať na tomto festivale dvakrát. Vždy to sprevádzalo výborné počasie, nálada a organizácia. O to viac sa teším na koncert teraz s novou kapelou a to z jednoduchého dôvodu. Milujeme východ a tešíme sa, ako si zaspievame aj naše single Horúca láska a Keď ma raz odsúdia, ktoré ste mohli počuť v rádiách. Viem, že Nestville nesklame,“ teší sa Adamec.

Rozhovor: Lukáš Adamec: Spevák má byť pánom situácie, na koncerte som šéfom ja

Počas predposledného júnového víkendu sa v Hniezdnom predstavia aj Cigánski diabli, No Name, Medial Banana, Komajota, či DJ Mairee, ktorý už tento mesiac chystá veľký návrat na scénu po minuloročnej ťažkej autonehode. Ďalšie mená účinkujúcich budú zverejnené čoskoro, fanúšikovia sa môžu tešiť na rozšírenie programu o ďalšie slovenské i české hviezdy.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Nestville Open Fest 2018 Zdroj: PR

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na www.nestvillepark.sk/podujatia.

Súvisiaci interpreti: Rednex, Rytmus