Minulý týždeň svetom obletela informácia o tom, že americká speváčka Demi Lovato bola hospitalizovaná po tom, ako sa predávkovala heroínom. Podľa najnovších tvrdení však išlo o oveľa silnejšiu drogu.

Talentovaná hudobníčka Demi Lovato síce prežíva jedno zo svojich najúspešnejších pracovných období, no v jej súkromnom živote to vôbec tak ružovo nevyzerá. Interpretka hitov Skyscraper, Cool For The Summer či filmovej skladby Let It Go totiž opäť prepadla svojej závislosti na drogách.  

Americký portál TMZ minulý utorok informoval o náhlom prevoze Lovato do nemocnice v Hollywood Hills po tom, ako speváčku našli v bezvedomí v jej dome.Neskôr sa ukázalo, že nejde o žiadnu bulvárnu kačicu a hospitalizáciu hudobníčky potvrdil aj jej manažment, ktorý však vyvrátil tvrdenia o užití heroínu.  

Hazardovanie s vlastným životom

Rodáčka z Nového Mexika ostáva v nemocnici aj viac než týždeň po náhlej hospitalizácii. Podľa portálu TMZ hudobníčku trápia nevoľnosti a vysoké horúčky. Demi musí byť naďalej pod dohľadom lekárov a dátum prepustenia do domácej starostlivosti je nateraz otázny. Situáciu komplikuje aj to, že 25-ročná speváčka vraj lekárom odmieta prezradiť, aké drogy užívala.  

Americké médiá najnovšie prišli s tvrdením, že Lovato užila drogu niekoľkonásobne silnejšiu, než spomínaný heroín. Malo by ísť o fentanyl, ktorý je čoraz viac vyhľadávaný práve v USA. Ide o extrémne návykovú látku, ktorá v minulosti neúmyselne pripravila o život aj spevácku legendu Princea. K príznakom z predávkovania touto drogou patrí bezvedomie, ťažkosti s dýchaním, modrastá pokožka, vracanie a rozšírené zreničky. Miešanie tejto drogy s heroínom, kokaínom alebo s inými drogami pritom môže mať až smrteľné účinky.  

Demi pravdepodobne po prepustení z nemocnice opätovne nastúpi do liečebne, kde už v minulosti so svojou závislosťou na drogách a alkohole bojovala. Svoju opätovnú závislosť pritom Lovato nijako netajila. Pred pár týždňami dokonca zverejnila emotívnu skladbu Sober, v ktorej priznala svoju opätovnú závislosť na alkohole. O pár dní neskôr sa ukázalo, že nešlo len o bezduchý marketingový ťah zaujať, ale o skutočné volanie o pomoc.

Autor: Dušan Marko
Foto: facebook.com/DemiLovato

Súvisiaci interpreti: Demi Lovato, Prince