Bratislavská kapela King Shaolin po úspešnej skladbe Money In My Soul prichádza s ďaľším singlom s názvom Waiting, ktorý dnes predstavila spolu s videoklipom. Obe skladby pochádzajú z jej aktuálneho EP Burn Inside.

"Proces výberu singla je pre nás vždy náročný, vždy sa však snažíme brať do úvahy názory našich priateľov, rodiny a známych. Pri tejto skladbe nastala vzácna jasná zhoda," vysvetľuje gitarista a manažér kapely Michal Neffe. Vznik piesne opisuje spevák a skladateľ Dominik Štofko.

"Skladba Waiting vznikla v podkroví domu mojej priateľky, v čase keď tento priestor predstavoval prenosné štúdio, navyše pre mňa s osobným čarom. Nahral som tam aj prvé demo. Keď som zaspieval hlavnú melódiu skladby, mal som hneď jasnú predstavu o tom, v akom šate bude aranžovaná a tiež som si vizualizoval prostredie, ktoré by ju malo sprevádzať," hovorí frontman kapely King Shaolin.

"Osobne tento song vnímam ako oslavu pravej lásky a života. My ľudia potrebujeme lásku. Sú situácie, keď v živote jednotlivca nastane moment, v ktorom stretne toho alebo tú pravú a zrazu je pre neho všetko čisté a jasné. Človek má vtedy pocit, že stretol dušu, s ktorou sa pozná roky. Tento moment som sa snažil zachytiť aj v texte. Medzi postavami videoklipu sú ľudia, ktorí sú našim srdciam veľmi blízki," dodáva spevák, ktorý je zároveň režisérom vizuálu.

V klipe sa objavila napríklad slovenská modelka, moderátorka a bývalá riaditeľka Miss Slovensko Lucia Hablovičová, herec Ludwig Bagin, herečky Jana Kvantíková a Veronika Horňáková ale aj "otec" kapely, hudobný manažér Lumir Mati. Postava, ktorá uzatvára kolotoč striedajúcich sa postáv je priateľka speváka Claudia Pittnerová, a práve ona je jeho spriaznenou dušou.


Hľadanie vlastného zvuku

"Napriek tomu, že my hudobníci vytvárame abstraktnú vec, počas počúvania si každý človek predstavuje iné - vlastné obrazy, a to na tvorení hudby milujem. Zvukovo sa stále snažím nachádzať progres a profilovať zvuk kapely tak, aby bol môj rukopis identifikovateľný a zvuk kapely rozpoznateľný. Vo finálnej časti máme silného spojenca, je ním talentovaný zvukár Miroslav Laho, ktorý s nami spolupracuje už viac ako dva roky. Rád by som vyzdvihol, že mixuje a celkovo pristupuje k veciam s veľkým citom," vysvetľuje spevák. O mastering nahrávky sa postaralo SAGE Audio Studios v Nashville.

Kapela King Shaolin je známa tým, že sa nespolieha len na priazeň rádií, ale veľmi aktívne koncertuje. Len za minulý rok odohrala 113 koncertov, celkovo má za sebou už 340 koncertov v štyroch krajinách Európy. Aktuálne kapela nahráva svoj druhý album, ktorý bude obsahovať jedenásť piesní a vyjde začiatkom roka 2017.

Najbližšie vystúpenia King Shaolin:

4. 11. - Stará Huť, KD Stará Huť (ÓČKO Party Ride Tour)
11. 11. - Topolčany, Eg Café
12. 11. - Hradec Kralové, Aupark
12. 11. - Choltice, Music Club Zámek (ÓČKO Party Ride Tour)
16. 11. - Praha, Hardrock Cafe
18. 11. - Praha, SaSaZu (ÓČKO Party Ride Tour)
19. 11. - Plzeň, Olympia Plzeň
25. 11. - Martin, Mestská scéna 
26. 11. - Košice, Vianočné Trhy - Trieda SNP

Vypočujte si celé EP Burn Inside na Deezeri:



Redakciu Hudba.sk za kapelu King Shaolin informoval Marco Maserati. 

Súvisiaci interpreti: King Shaolin