Rocková formácia Foo Fighters v sobotu odohrala koncert na parkovisku v newyorskom Manhattane pred areálom Bud Light Hotel Amphitheatre. Ich dvojhodinové vystúpenie sa však prekvapivo nestretlo s veľkým nadšením zo strany publika, a to aj napriek všetkej snahe a energii, ktorú doň hudobníci vložili.

Koncert sa uskutočnil v rámci série podujatí pred Super Bowlom, kde polčasová prestávka tento rok patrila Brunovi Marsovi a kapele Red Hot Chili Peppers. "Vždy nás postavia na parkovisko. Videli ste nás na odovzdávaní Grammy? Na parkovisku. Ale viete čo? Som rád, že som v tomto posranom stane na parkovisku s vami ľudia," zavtipkoval počas vystúpenia frontman kapely Dave Grohl.

Dave Grohl - Foo Fighters, 1.2.2014 Zdroj: Greg Allen/Invision/AP

Aj napriek jeho výzvam a častej snahe o interakciu sa však prítomní nijako zvlášť nebavili. Ako sa sami môžete presvedčiť vo videozázname na konci článku, okrem skupinky skalných pod pódiom je väčšina "fanúšikov" statických, čo ani zďaleka nepripomína typický koncert týchto rockových velikánov. "Ten dav je príliš tlstý a starý, aby dokázal skákať. Foo Fighters si zaslúžia niečo lepšie," píše jeden z užívateľov pod videom na YouTube. "Chudáci. A pred týmto museli hrať dve hodiny," dodáva ďalší na margo koncertu, ktorý Youtube prenášal naživo, zverejnený záznam však zachytáva len prvých 45 minút.

Kapela odohrala známe kúsky ako Rope, The PretenderArlandriaAll My Life alebo Times Like These. Napriek očakávaniam mnohých však nezazneli skladby z pripravovaného nového albumu Foo Fighters. "Tak veľmi by som si želal, aby sme vám mohli zahrať celé naše nové CD, ale to ešte spraviť nechceme. Je to prekvapenie," uviedol Grohl. "Nový album nahrávame a píšeme spôsobom, ktorý podľa mňa ešte nikto nepoužil," dodal o očakávanej novinke, ktorej názov ani dátum vydania zaťiaľ nie je známy.

Prečítajte si: Týždeň v hard & heavy: ocenenia Grammy a ich odvrátená strana


... a takto to by to pod pódiom vyzerať malo:



Zdroj: Nme.com
Foto: AP Photo/PA, Anthony Devlin (titulná fotka), Greg Allen/Invision/AP (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters