Do Bratislavy v rámci svojej Paradise Tour zavíta jedna z najpopulárnejších skupín festivalu Uprising - francúzski Dub Inc. V Ateléri Babylon sa predstavia 9. mája spoločne s predskokanom Medial Banana.

Dub Inc patrí k najžiadanejším kapelám zo všetkých ročníkov Uprisingu. V máji prídu do Bratislavy predstaviť svoj nový album Paradise, ktorý je recenzentmi hodnotený ako jeden z ich najlepších. Nová nahrávka je ako zvyčajne naspievaná vo francúzštine, angličtine a arabčine a mieša reggae, dancehall, dub, ska a hip-hop s vplyvmi arabskej a africkej hudby.

Vo Francúzsku sú Dub Inc už dlhoročne absolútnou špičkou vo svojom žánri, vypredávajú koncerty a na významných reggae festivaloch obsadzujú headlinerské pozície. Ich vystúpenia sú nabité pozitívnou energiou, skupina výborne komunikuje s fanúšikmi a nenechá bez pohybu ani jedného diváka.
 

Dub Inc vznikli v roku 1997 v Saint-Étienne, pričom až do roku 2006 vystupovali pod menom Dub Incorporation. Vo svojej tvorbe miešajú reggae, dancehall, dub, ska a hip-hop s vplyvom arabskej a africkej hudby.

Formáciu tvoria Hakim "Bouchkour" Meridja, Aurélien "Komlan" Zohou, Jérémie Grégeois, Moritz Von Korff, Frédéric Peyron, Idir Derdiche a Grégory "Zigo" Mavridorakis. Debutovali v roku 2003 albumom Diversité, po ktorom nasledovali štúdiovky Dans le décor (2005), Afrikya (2008), Hors contrôle (2010) a spomínaná Paradise.

Zdroj: SITA, PR
Fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová