Americkí producenti a dídžeji Diplo a Skrillex oznámili, že budú spolupracovať v rámci nového projektu Jack U. Spravili tak po tom, čo Skrillex oznámil line-up na ďalšie zo série svojich podujatí Mad Decent Block Party, ktoré sa uskutoční 15. septembra v kalifornskom San Diegu.

Práve na tomto podujatí sa obaja producenti po prvý raz spoločne objavia. Vytvorenie formácie Jack U už potvrdil aj Diplo, ktorý na svojom Twitter konte napísal: "Jack U znamená Skrillex + Diplo".


Tridsaťštyriročný Diplo, vlastným menom Thomas Wesley Pentz, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2003 a vo svojich setoch kombinuje rôzne hudobné žánre ako house, dubstep, hip-hop alebo reggae. Na svojom konte má tri sólové albumy Sound And Fury (2002), Florida (2004) a Decent Work For Decent Pay (2009). Často spolupracuje s interpretmi ako M.I.A., Santigold, Missy Elliot alebo Snoop Dogg, pričom stojí aj za projektom Major Lazer. Ten založil v roku 2008 s producentom Switchom, ktorý však o tri roky neskôr tento projekt opustil. Major Lazer debutovali v roku 2009 albumom Guns Don't Kill People... Lazers Do, na ktorú nadviazali tento rok v apríli štúdiovkou Free The Universe.

O deväť rokov mladší Skrillex, občianskym menom Sonny John Moore, kedysi pôsobil v post-hardcorovej formácii From First To Last. Neskôr sa začal venovať produkcii elektronickej hudby, pričom sa zameral na dubstep. Na tejto scéne sa presadil najmä EP nahrávkou Scary Monsters And Nice Sprites (2010). Nasledovali ďalšie EP More Monsters And Sprites (2011), Bangarang (2011) a Leaving (2013).

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Skrillex.com

Súvisiaci interpreti: Major Lazer, Skrillex