Maduar a české trio Holki predstavia 15. júna spoločnú skladbu. Novinka bude mať názov Pohodový song a o jej vznik sa postaral Juraj Matyinko z prvej menovanej formácie a Marek Vozár. "Chcel som, aby z toho išla rovnaká pohoda, akú máme vždy, keď sa s Holkami stretneme. Je s nimi nesmierna zábava a dokážeme sa spoločne smiať aj celé hodiny," uviedol Matyinko.

"Navyše sme sa už oproti 90. rokom generačne posunuli a každý z nás má svoju rodinu, tak som chcel, aby z tej skladby išla nielen kamarátska, ale aj rodinná pohoda, ktorú si momentálne všetci užívame a prináša nám radosť. Myslím si, že sa to nakoniec podarilo a názov Pohodový song plne vystihuje atmosféru skladby," dodal Matyinko, ktorý tiež prezradil, že nad česko-slovenskou spoluprácou uvažoval Maduar už dlhšie: "Po prvom spoločnom vystúpení nám bolo jasné, že práve ich oslovíme pri príprave nového singla a sme radi, že našu ponuku bez váhania prijali."

Skupiny pieseň predstavia aj s videoklipom, ktorý je momentálne v postprodukcii. Video nakrúcali na ranči Park pod Borovicou v Trnavej Hore, kam členovia a členky formácií prišli aj so svojimi rodinami. "Náš plán bol jednoduchý, zobrať rodiny s deťmi do prírody a stráviť s nimi spoločný víkend," povedal Matyinko. Ich pobyt zaznamenávali tri filmové štáby, z ktorých jeden mal na starosti drony.


Skupina Maduar vznikla v roku 1986 v Rimavskej Sobote. V súčasnosti v skupine okrem menovaného Juraja Matyinka pôsobí aj jeho brat Ladislav, pričom v minulosti boli jej členmi napríklad aj Ladislav Dulovič alebo Lyda Balcarová. Na konte majú albumy I Feel Good (1994), Space, Ten (1996), La Chita (1997) alebo Walk This Way (2000). Medzi ich hity patria aj skladby Do It, Anjel, Mystic Party, La Chita alebo Ramaya.

Holki sa na hudobnej scéne predstavili v roku 1999 v zložení Kateřina Brzobohatá, Nikola Šobichová, Klára Kolomazníková a Radana Labajová. Aktuálne koncertujú už len v 3-člennej zostave bez Kláry Kolomazníkovej. Formácia vydala albumy S láskou (1999), Pro tebe (2000), Spolu (2001), Pro tebe - Dvojplatinové album (2001), Vzpomínky zůstanou (2002), Ať to neskončí (2003), Pohádkový příběh (2004) a Zkus zapomenout (2009). Medzi ich známe skladby patria napríklad Mám ráda, Vzpomínky zůstanou, Už mi nevolej alebo Pro mámu.

Zdroj: SITA 
Foto: M&M Brothers

Súvisiaci interpreti: Holki, Maduar