Richard Müller síce nedávno oslávil už 61. narodeniny, no je vo vynikajúcej životnej i umeleckej forme. Uprostred koncertmi nabitého obdobia to dokazuje aj novým singlom Všetko je po starom, ktorým zároveň ohlasuje svoj ďalší album.


Nielen na piesni Všetko je po starom ale na celom CD, ktoré sa bude volať Čierna labuť, biela vrana spevák spolupracoval s osvedčenou autorskou dvojicou Ondřej Gregor Brzobohatý (hudba) a Peter Uličný (texty), ktorí sú podpísaní pod úspešným albumom 55 z roku 2016.

"Tentokrát do tímu pribudol aj Jan P. Muchow ako producent. A aj vďaka nemu je tento album taký aký je, jeho producentskú prácu považujem za mimoriadne dôležitý faktor pri vzniku albumu. Je producentom naozaj veľkého kalibru, jeden z najlepších, s ktorými som doteraz spolupracoval," vraví Richard Müller. "Vytvorili sme spolu album trinástich skladieb, a možno sa budem opakovať, ale z tejto spolupráce vzišiel jeden z mojich najlepších albumov," dodáva.

"Mám sa dobre! Dnes aj včera, nič sa nestalo. Pretože najlepšie je, keď je všetko po starom," približuje legendárny spevák svoj prístup k životu v novom singli, v ktorom je jeho hlas v doprovode kvíliacich gitár a ostrých riffov posadený ešte hlbšie ako na starších nahrávkach.


Po úspešnom turné, ktoré odštartovalo v lete koncertmi pod holým nebom, je Richard v týchto dňoch jedným z hostí koncertnej spomienky na Hanu Hegerovú. Už v novembri sa však vráti na pódiá so svojou kapelou v pokračovaní svojho '22 Tour. Možno tentokrát do programu zaradí už aj nový singel a ďalšie skladby z pripravovaného albumu.

Richard Müller '22 Tour - jeseň/zima:

18. 11. - Prešov, Kino Scala
19. 11. - Poprad, Dom kultúry
20. 11. - Trenčín, Dom armády (ODA)
23. 11. - Piešťany, Dom umenia
24. 11. - Martin, Kino Strojár
9. 12. - Žilina, Dom odborov
10. 12. - Banská Bystrica, Hotel Kaskády (lístky len v mieste konania)
11. 12 - Nitra, PKO Nitra
16. 12. - Halič, Hotel Galicia Nueva (lístky len v mieste konania)
18. 12. - Trnava, Dom kultúry

Vstupenky:  

Prečítajte si tiež: Koncerty Richarda Müllera omladzujú osvedčené piesne sviežimi aranžmánmi

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Eva Sládková. Správu sme upravili a doplnili.