Najzhulenejšia hviezda rapu Snoop Dogg uvádza na trh produkt, ktorý dokonale zachytáva esenciu jeho tvorby. Každý z textov jeho skladieb v unikátnej knihe s názvom Rolling Words je totiž vytlačený na kvalitnom cigaretovom papieriku. Samozrejme king size slim.

Napriek početným zatknutiam kvôli marihuane sa Snoop Dogg tejto ľahkej drogy nemieni vzdať. Je pevnou súčasťou jeho života a imidžu, a tak sa nemožno čudovať, že práve s jeho menom je spojený najdiskutovanejší marketingový úlet týchto dní - publikácia, ktorá je zároveň knihou pesničkových textov aj balíčkom cigaretových papierikov. Ak nepatríte medzi zberateľov, môžete každý text v knihe Rolling Words po dočítaní sfajčiť. Pri použití tých správnych ingrediencií sa dokonca môžete ľahšie vžiť do mentálnych stavov, v ktorých samotné texty vznikali.

Snoop Dogg - Rolling Words

Dostať sa k tejto knihe však nebude ľahké. Ide totiž o veľmi limitovanú edíciu, z ktorej bude pravdepodobne len niekoľko kusov uvoľnených do internetového predaja. Kniha je súčasťou promo kampane klasických cigaretových papierikov nesúcich Snoopovo ctené meno. Jej autormi sú kreatívci z agentúry Pereira & O'Dell zo San Francisca.

Medzi prvými, ktorí budú môcť ochutnať Snoopove papieriky, budú návštevníci Coachella Valley Music & Arts Festivalu (13.-15.4. a 20.-22.4.), ktorí natrafia na špeciálne plagáty so vzorkami Snoop Dogg King Size Slim Rolling Papers. Okrem tejto vychytávky je na tomto ročníku jedného z najväčších amerických festivalov zaujímavý aj programový experiment s rovnakým lineupom počas dvoch po sebe idúcich víkendoch. Počas oboch víkendov tak diváci uvidia v prvý deň ako headlinera kapelu The Black Keys, v druhý deň Radiohead a o najväčšiu šou záverečného dňa sa postará práve Snoop Dogg spoločne s Dr. Dre. Samozrejme aj všetky ostatné kapely si zahrajú oba víkendy po sebe.

Okrem unikátnej knihy textov pripravuje Snoop Dogg aj vydanie EP nahrávky Stoners, ktorá vyjde 20. apríla a ponúkne desať nových skladieb. Na nich sa ako hostia predstavia Tha Dogg Pound, Hustle Boyz, Chris Starr a Indastree, o produkcie sa postarali napríklad Battlecat, 1500 Or Nothin' alebo Josef Leimberg. Snoop Dogg okrem toho pracuje aj na svojej 12. štúdiovke s predbežným názvom Reincarnated, ktorá by mala byť podľa slov producenta Dipla reggae albumom.

Jeho zatiaľ posledným štúdiovým albumom je minuloročná nahrávka Doggumentary. Vlani vyšla aj jeho nealbumová "hymna huličov" - Stoner's Anthem.

Snoop Dogg - Stoner's Anthem

Text: Patrik Marflák (zdroj: Thedieline.com, Fastcocreate.com)
Foto: Snoopdogg.com

Súvisiaci interpreti: Snoop Dogg