Päťnásobný držiteľ titulu TOP DJ sveta podľa poslucháčskej ankety magazínu DJ Mag sa po necelom roku opäť vracia na Slovensko. Po dvoch vystúpeniach v Bratislave a minuloročnej šou v Košiciach si môžu fanúšikovia tranceového kráľa užiť na Zlatých pieskoch, kde sa 29. júna uskutoční druhý ročník tanečného festivalu Only Open Air.

V minulom roku "tavili" areál Zlatých pieskov Hardwell, Nicky Romero, Barnes and Heatcliff, Arty, DJ Sterbinsky a headlinerom bol DJ Tiesto. Tento rok bude zostava ešte hviezdnejšia, o čom svedčí hneď prvý zverejnený hosť – Holanďan Armin van Buuren. "Na Slovensku hral trikrát, ale ešte nikdy nevystupoval na open air podujatí. Preto sme si istí, že jeho šou 'pod hviezdami' dostane nový rozmer a každý, kto sa príde na Zlaté piesky zabaviť, bude odchádzať s nezabudnuteľným zážitkom," uviedol Ľuboš Virág z usporiadateľskej agentúry Celebration.

Hviezdny dídžej príde do Bratislavy s úplne novým albumom Intense, ktorý vychádza 3. mája na labeli Armada Music. Z novinky predstavil ešte v januári skladbu Waiting for the Night, v ktorej hosťuje speváčka Fiora, prvým oficiálnym singlom je skladba This Is What It Feels Like, ktorej hosťom a spoluautorom je kanadský spevák Trevor Guthrie. K obom piesňam už zverejnil oficiálne videoklipy.

Druhým potvrdeným hosťom akcie Only Open Air je anglický DJ a producent Ashley Wallbridge"Predrokované máme aj ďalšie známe mená zo sveta tanečnej scény. Keďže ľudia nás v minulom roku nesklamali, chceme im to teraz vrátiť v podobe naozaj nadupaného programu. Hoci ďalších dídžejov budeme predstavovať postupne, už dnes môžeme povedať, že pôjde o tanečnú udalosť roka na Slovensku," dodal Virág.

Exkluzívny predaj lístkov na Only Open Air 2013:  Predpredaj.sk


Armin van Buuren začínal ako DJ v klube Nexus doma v Leidene. Už ako 19-ročný sa v roku 1995 dostal do povedomia zásluhou skladby Blue Fear. Jeho ďalším úspešným singlom bol Communication z roku 1999, ktorý s obľubou hrávali v "raji tanečnej scény" - na Ibize. V roku 2000 sa s touto skladbou dostal na 18. miesto v britskom singlovom rebríčku. V novembri 2001 van Buurena zaradili na 27. priečku v rebríčku najlepších DJ-ov sveta podľa DJ Magazine, čo mu prinieslo ďalšie možnosti.

V roku 2003 uviedol na trh svoj debutový album 76, po ktorom o dva roky neskôr nasledovala nahrávka Shivers (2005). V tom čase začal vydávať kompiláciu A State of Trance (ASOT), ktorú každoročne vydáva doteraz. Tridsaťšesťročný Holanďan má okrem spomenutých dvoch štúdioviek na konte aj albumy Imagine (2008) a Mirage (2010), či viaceré remixové albumy a kompilácie. Popritom stále moderuje program A State of Trance, ktorý má za sebou takmer 600 epizód.


Zdroj: PR, Arminvanbuuren.com
Foto: Tibor Šuchta - archív Hudba.sk (fotoreport z vystúpenia Armina van Buurena v Košiciach)

Súvisiaci interpreti: Armin Van Buuren