Už dnes večer bude mať v priestoroch bratislavskej A4ke koncertnú premiéru ZVOM - nový projekt dvojice Jonáš Gruska a Martin Šikula. Koncert bude súčasťou finisáže predajnej výstavy Ľuboša Audu - In the land of fern and moss.

Diela Ľuboša Audu, známeho ako Or.Lock, sú podľa jeho vlastných slov plné fantázie a každý divák by mal v kresbách nájsť osobitý príbeh, charakteristický prvok alebo štúdiu, nepýtať sa na podstatu, ale poznať vlastnú interpretáciu. Poézia týchto diel v sebe nesie veľa trpezlivosti a času venovanému jednotlivým pasážam tvoriacich dve série - Sound of Mana a Twilight Zone. Okrem toho je v rámci nej možné nájsť aj kópie zo série Moleskine Diares vytlačené na putovnom formáte.

Na finisáži sa okrem Or.Locka predstaví aj nový projekt dvojice Jonáš Gruska a Martin Šikula, ktorí na záverečnom večeri odohrajú koncert pod názvom ZVOM. Duo sa vyznačuje láskou k starožitným analogovým nástrojom a svojimi kvílivými melódiami sa snaží približovať atmosféru "ošarpaných vnútroblokov, svedkov nikdy nekončiacej vojny medzi holubmi a mačkami".


Informácie a vizuály pre Hudba.sk poskytla Dáša Peštová, PR manažérka A4 - priestoru súčasnej kultúry.