Spevák Liam Gallagher oznámil vydanie druhej sólovej platne s názvom Why Me? Why Not. Kedy bude album k dispozícii niekdajší frontman slávnych Oasis neprezradil, na Twitteri však ponúkol ukážku z pilotného singla Shockwave a zdá sa, že sa máme na čo tešiť. S novinkou sa pochválil v deň bratových narodenín.

Jeho sólo debut As You Were bol komerčným trhákom, čo po vlažne prijatých albumoch kapely Beady Eye asi málokto čakal. V Anglicku sa album okamžite vyhupol do čela albumového rebríčka a Liam Gallagher zaň takmer okamžite dostal platinový certifikát. Hneď v prvom týždni britpopová ikona predala toľko vinylových verzií, koľko sa iným nepodarilo za dlhých dvadsať rokov. Navyše sa Liam tešil aj veľkej priazni hudobných kritikov, mal veľmi dobré recenzie a za nahrávku získal ocenenia od časopisov Q, NME a GQ.

"Je báječné byť späť," komentuje spevák aktuálne informácie v oficiálnom tlačovom prehlásení. "Nová hudba je skvelý spôsob, ako na seba upozorniť a dobrý dôvod, prečo odohrať pár ďalších koncertov. Robím to preto, aby bolo o kom hovoriť, pretože, priznajme si, bezo mňa by to bola nuda." Mimochodom, prvú správu o chystanej druhej platni Liam rozšíril v deň, kedy jeho brat Noel oslavoval 52. narodeniny. Náhoda? Nemyslíme si!


Spolupráca s najlepšími

Singel Shockwave vyjde už o pár dní - v piatok 7. júna. Z ukážky je zjavné, že hlavnou inšpiráciou pre hudobníka boli kapely ako The Who alebo T.Rex. Liam skladbu napísal s dvoma kľúčovými mužmi, s ktorými spolupracoval aj na As You Were. Obaja pritom patria k aktuálne najžiadanejším britským skladateľom a producentom - Andrew Wyatt získal Oscara ako spoluator skladby Shallow z oceňovaného filmu A Star Is Born a producent Greg Kurstin sa môže pochváliť hneď niekoľkými cenami Grammy z posledných rokov. 

Detaily k novinke Why Me? Why Not. by mali byť zverejnené už čoskoro. "Bude to skvelý album. Lepší než ten predchádzajúci, a to je čo povedať, pretože As You Were bola úžasná platňa, však?" hovorí sebavedome spevák, ktorý po viac než dvoch dekádach na scéne konečne naplno ukázal svoj skladateľský potenciál. Liama Gallaghera a jeho nové skladby si budú môcť užiť slovenskí fanúšikovia aj na festivale Pohoda, ktorý sa na trenčianskom letisku uskutoční od 11. do 13. júla. V jeho sete však v sobotu v noci nebudú chýbať ani najväčšie hity skupiny Oasis.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Renáta Tomášová z Warner Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Ben McQuaide

Súvisiaci interpreti: Oasis