Nový album na českej hudobnej scéne, ktorému sa oplatí venovať pozornosť, vydáva speváčka a hudobníčka Vladivojna La Chia. Ak ste o nej doteraz nepočuli, je najvyšší čas, aktuálne totiž vydáva ambicióznu novinku s názvom Tajemtsví (s)prostěradel, ktorú sama skomponovala, otextovala a zároveň nahrala vo vlastnom štúdiu.

Nahrávka Tajemtsví (s)prostěradel mala pôvodne vyjsť ako soundtrack k rovnomennej knihe, avšak jej vydanie bolo autorkou odložené na neurčito. Z tohto dôvodu sa Vladivojna rozhodla vydať samostatný album, o ktorého zvuk sa postaral Petr Slezák.

Nové CD sa podľa slov interpretky nesie v dvoch rovinách. Polovica piesní je v duchu lyrickej a melancholickej hudby s akustickými gitarami, jemnou elektronikou, zasnenými vokálmi a citlivými textami o láske a prírode. Druhá časť piesní je svižnejšia, veselšia a dominujú v nej skôr skreslené gitary a atypické texty.

Zaujímavosťou je, že Vladivojna si album vydáva vo vlastnej réžii a jednotlivé obaly CD dokonca sama ručne maľuje. Fanúšikovia si tak nielenže môžu vybrať akú cenu za nahrávku zaplatia, ale môžu si určiť i podobu obalu albumu. Novinka by mala v septembri vyjsť aj vo forme vinylu.


Ďalšou z vecí, ktoré si Vladivojna vyrába svojpomocne, sú videoklipy. Tie natočila sama - spontánne a jednoduchým spôsobom na mobilný telefón či fotoaparát počas svojich ciest či behom voľného času. Za kamerou v niektorých prípadoch stála jej manažérka Petra Švejdarová, no o strih a réžiu sa postarala Vladivojna vždy sama.

Interpretka je zároveň aj autorkou filmovej a divadelnej hudby pre rôzne projekty, pričom v súčasnosti komponuje hudbu pre seriál Až po uši televíznej stanice HBO. K nemu dokonca naspievala i titulnú pieseň ako duet s Matějom Ruppertom.

Videoklipy od Vladivojny:


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Petra Švejdarová, PR manažérka interpretky.

Súvisiaci interpreti: Vladivojna La Chia