Kanadská speváčka Celine Dion vydala nový singel Loved Me Back To Life. Ide o titulnú skladbu jej pripravovaného albumu, ktorý by mal vyjsť 5. novembra. Bude to jej desiata štúdiovka v angličtine a prvá od albumu Taking Chances, ktorý vyšiel v roku 2007. Pilotný singel predznamenáva, že s novinkou sa vracia na vrchol.

Skladba Loved Me Back To Life je dokonalým spojením hlasu, ktorým si Celine Dion podmanila hudobný svet, s modernou popovou produkciou, aká v súčasnosti vládne hitparádam. Spoluautorkou povznášajúcej balady, ktorú Dion predstavila už v júli počas vystúpenia v Quebecu, je Austrálčanka Sia Furler, známa z hosťovania v hite Titanium Davida Guettu, či ako autorka textu Rihanninho megahitu Diamonds.

Vokálne intro kanadskej divy v novinke pripomína práve Rihannin štýl, neskôr sú však akékoľvek porovnávania zbytočné: Dion hrá ako speváčka úplne inú ligu, než väčšina mladých hviezd. Vynikajúca produkcia, o ktorú sa postarala pomerne neznáma dvojica Hasham "Sham" Hussain a Denarius "Motesart" Motes, jej interpretačné kvality len podčiarkuje. Navyše sa v piesni našlo miesto aj na krátke gitarové sólo - čoraz vzácnejší jav v dnešnej pop music. Sotva štvorminútová pieseň však po ňom náhle končí a poslucháča necháva v stave nedostatočného uspokojenia, akoby v nej niečo chýbalo, niečo tak typické pre Celine Dion a spevácke divy všeobecne.

Nový album nebude vokálnou exhibíciou

Možno to "niečo" fanúšikovia nájdu na albume, veď singel je v prvom rade ochutnávkou dlhohrajúcej platne. A možno nie, pretože ako samotná speváčka hovorí, dnešná hudba už nie je "súťažou" v naťahovaní slabík a spievaní čo najvyšších tónov. "V mojej kariére bola fáza, ktorá trvala asi 10 rokov, kedy to bolo celé o tom, kto udrží tón dlhšie a kto ho zaspieva vyššie. To je to, čo si priemysel žiadal," uviedla v rozhovore pre americký magazín Billboard. "My sme spolu nechceli súťažiť, žiadna z tých speváčok, ktoré to robili, to v skutočnosti nechcela... Ale raz sa to muselo zmeniť, aj keby to bolo len pre mňa samotnú. Neviem sa dočkať, kedy budem na pódiu spievať tieto skladby," dodala.

Na tvorbe albumu Loved Me Back To Life, na ktorom Dion podľa vlastných slov odhalí svoj "obyčajný hlas", sa podieľali aj producenti Christopher "Tricky" Stewart (Usher, Nicole Scherzinger), Kenneth "Babyface" Edmonds (Toni Braxton, Mariah Carey), Fraser T. Smith (Adele, Cee Lo Green), Francis "Eg" White (Natalie Imbruglia, Rebecca Ferguson) a ďalší. V rámci hosťovačiek Celine Dion spojí mužské spevácke hviezdy dvoch generácií - v duetoch si s ňou zaspievajú Ne-Yo aj legendárny Stevie Wonder. Tracklist albumu nájdete na konci článku.

Svoj veľký návrat na súčasnú popovú scénu môže speváčka potvrdiť už v najbližších dňoch. V piatok 6. septembra zaspieva nový singel naživo v populárnej šou Jimmy Kimmel Live! a o pár dní neskôr v The Ellen DeGeneres Show (11.9.) . Obe relácie patria k tým, ktoré v prípade silného vystúpenia výrazne "nakopnú" predaj singlov. Dion by tak mohla prvýkrát od roku 1999 atakovať Top 10 amerického singlového rebríčka.


Celine Dion v súčasnosti pôsobí v Las Vegas. S Colosseom v miestnom Caesar's Palace má podpísanú zmluvu na 70 rezidentných šou ročne v rokoch 2011 až 2014. Okrem koncertovania sa Dion stíha venovať manželovi Renému Angélilovi a ich trom synom - René-Charlesovi a dvojičkám Eddymu a Nelsonovi.

Speváčka, ktorej meno sa nachádza aj na hollywoodskom Chodníku slávy, vydala doteraz dvadsaťštyri štúdiových albumov, šesť živých nahrávok a množstvo kompilácií. Na konte má hity ako My Heart Will Go On, The Power of Love, Because You Loved Me, All by Myself, I'm Your Angel či A New Day Has Come.

Zoznam skladieb na albume Loved Me Back to Life:

1. Loved Me Back To Life
2. Somebody Loves Somebody
3. Incredible (feat. Ne-Yo)
4. Water And A Flame
5. Breakaway
6. Save Your Soul
7. Didn't Know Love
8. Thank You
9. Overjoyed (feat. Stevie Wonder)
10. Thankful
11. At Seventeen
12. Always Be Your Girl
13. Unfinished Songs

Autor: Patrik Marflák (zdroj: SITA - Aceshowbiz.com; Billboard.com, Hamadamania.com)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Celine Dion