Frontman britskej kapely The Libertines Pete Doherty chce, aby ich pripravovanú tretiu štúdiovku, ktorá bude prvou po vyše 10 rokoch, produkoval Jack White. Hudobník to vyhlásil v rozhovore pre francúzsku televíziu D8.

Prvé dva albumy The Libertines (Up the Bracket, 2002 a The Libertines, 2004) produkoval Mick Jones z legendárnej punkrockovej kapely The Clash. V súvislosti s pripravovanou novinkou sa až doteraz žiadne konkrétne meno nespomínalo.

"Jack White povedal, že by rád produkoval náš album. Ja by som to chcel tiež, bolo by to úžasné, ale nechcem do toho vkladať príliš veľké nádeje," uviedol Doherty. Kapela chce nový album nahrávať na jeseň v Nemecku, pričom vyjsť by mal na budúci rok. Niektoré skladby z neho chce však predstaviť už na európskom turné, ktoré absolvuje na prelome septembra a októbra.

Formácia, ktorej súčasnú zostavu tvoria Pete DohertyCarl Barât (obaja gitara a spev), John Hassall (basgitara) a Gary Powell (bicie), sa tento rok na scénu vracia naplno po 10 rokoch pauzy, ktorú prerušilo len niekoľko koncertov v roku 2010. V júli tohto roka odohrala skupina veľký comebackový koncert v londýnskom Hyde Parku, podujatie však poznačila tlačenica, pri ktorej sa zranilo 38 ľudí.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo/EFE, Alberto Estevez

Súvisiaci interpreti: Libertines