Kapela Horkýže Slíže už o dva týždne vyrazí na jesennú časť turné k úspešnému albumu Pustite Karola! (2017). Skvelou pozvánkou na koncerty v siedmich slovenských mestách, ktorými skupina nadviaže na jarnú šnúru, je ich nový videoklip. V ňom sa Nitrania, rovnako ako na turné, predstavili spolu s novou basgitaristkou Veronikou.

Peter "Kuko" Hrivňák, Mário "Sabotér" Sabo, Juraj "Doktor" Štefánik a Marek "Vandel" Viršík sa po festivalovom lete vracajú do klubov a športových hál. Pre fanúšikov pripravili jesennú časť Pustite Karola Tour 2018, ktorá odštartuje už 20. septembra Považskej Bystrici.

Na jarnej šnúre sa so Slížami po prvýkrát predstavila aj nová basgitaristka Veronika Smetanová, ktorú si Horkýže Slíže našli v skupine Mean Messiah. "Veronika je úplne v pohode. Je síce mladá, ale zapadla prirodzene do kolektívu. Ide s nami aj na jeseň, akurát sa musí doučiť niektoré songy, takže bude mať doma prácu," vysvetľuje s úsmevom Kuko.

videoklip Kozy, husle, Rooney Zdroj: Youtube / Nina Ščamborová

Vlastné turné = väčšia zodpovednosť ale aj väčšia šou

Na koncerty sa už Slíže tešia, aj keď sú o niečo náročnejšie ako vystúpenia na festivaloch. "Samostatné turné je predsa len väčšia zodpovednosť. Na festivale hráme hodinku, ale na našich halových koncertoch takmer dve hodiny. Máme tam so sebou veľkú techniku, LEDky a všelijaké fóriky pripravené pre našich fanúšikov. Vždy sa na to pripravujeme viac, aj čo sa týka repertoáru, lebo tam hráme aj skladby, ktoré na festivaloch nehrávame. Pripravujeme nové vizuálne spracovanie, na každú pesničku vymýšľame nejaký fór, buď klip alebo nejakú špeciálnu grafiku. Proste sa bláznime, treba sa prísť pozrieť..." pozýva na turné gitarista Juraj Štefánik.

Horkýže Slíže nedávno na svojom vlastnom nitrianskom festivale Slížovica odpremiérovali nový klip k skladbe Kozy, Husle, Rooney, ktorá u fanúšikov patrí medzi najobľúbenejšie  z albumu Pustite Karola. V posledný augustový deň ho zverejnili aj na svojom Youtube kanáli a za pár dní má viac než 60-tisíc prehratí. "Hovoriť o klipe je veľmi ťažké, treba ho vidieť. Už samotný text pesničky je dosť divoký, ľudia sa naň často pýtajú. Režisér klipu je Tomáš Krejčí, ktorý to poňal tak uleteno. Účinkujeme v ňom všetci v rôznych polohách a kostýmoch, mne to pripomína filmy od Felliniho..." hovorí o novom klipe gitarista Juraj Štefánik. Posúďte sami.


Z albumu Pustite Karola skupina na turné určite okrem singla Kozy, Husle, Rooney zahrá ak skladby Nervy či Starý Čočil, nebudú však chýbať ani obľúbené staršie hity ako L.A.G. Song, Horí ti maštaľ, Malá Žužu, A ja sprostá alebo Silný refrén. Nenechajte si ujsť poriadny náklad energie od jednej z najlepších slovenských koncertných kapiel.

Horkýže Slíže - Pustite Karola Tour 2018 - jesenná časť:

20. 9. - Považská Bystrica, Športová hala
16. 11. - Levice, Športová hala 
17. 11. - Partizánske, Mestská športová hala
23. 11. - Poprad, Aréna Poprad
24. 11. - Martin, Športová hala Podháj 
30. 11. - Detva, Mestská športová hala 
1. 12. - Prešov, ENCORE the club

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Horkýže Slíže, Pustite Karola Tour 2018 Zdroj: Albert CurnyHorkýže Slíže, Pustite Karola Tour 2018 Zdroj: Albert CurnyHorkýže Slíže, Pustite Karola Tour 2018 Zdroj: Albert CurnyHorkýže Slíže, Pustite Karola Tour 2018 Zdroj: Albert Curny

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry NK Factory. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Albert Čurný; Youtube/Nina Ščamborová (záber z videoklipu)

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže