Časy, kedy pre nemeckú štvoricu Tokio Hotel odpadávali milióny dievčat a mladí hudobníci tak objavovali prvé okamihy slávy, sú už nenávratne preč. Napriek tomu vydávajú po piatich rokoch odmlky nový album a majú šancu osloviť svojou hudbou a novým imidžom inú cieľovú skupinu.

Nemecká kapela Tokio Hotel dala o sebe naposledy vedieť v roku 2009, kedy vyšiel jej album Humanoid. Ukázala na ňom prvý mierny odklon od mladíckeho rocku a fanúšikom ponúkla presah do elektroniky, no najmä kombináciu nemeckého jazyka a angličtiny. Po piatich rokoch dáva štvorica o sebe vedieť opäť, tentokrát iba v angličtine a s úplne iným štýlom. Novinka s názvom Kings Of Suburbia by sa mala niesť v duchu alternatívnej elektronickej hudby, čo dokazuje aj nový oficiálny singel Love Who Loves You Back, ktorý dostal takýto zaujímavý, jemne provokatívny vizuál.

Tokio Hotel - Love Who Loves You Back Zdroj: artwork

Ešte kontroverznejší je videoklip, ktorý zobrazuje akúsi párty plnú orgií. Zahralo si v ňom viac než 40 ľudí vrátane známych modeliek playmate a v šteklivej role sa predstavil aj frontman kapely Bill Kaulitz. S neznámymi ženami si v klipe vymieňa vášnivé bozky, dokonca sa objaví aj so starším mužom vo výťahu v scéne, ktorá by mala evokovať orálny sex. Možno práve preto sa ozvali nespokojné hlasy fanúšikov, ktorí nevidia súvislosť medzi názvom piesne (voľne by sa dal preložiť ako "Miluj toho, kto ťa miluje") a eroticky ladeným videom.

Zdá sa však, že aj Tokio Hotel si osvojili jedno z pravidiel hudobného biznisu a tým je, že sex (alebo čokoľvek kontroverzné, štipľavé, nezvyčajné) predáva. Ak si odmyslíme temný erotický videoklip, chvályhodné je, že sa kapela hudobne posunula a pieseň sama o sebe nie je vôbec žiadnym prepadákom, skôr naopak.


O fakte, že štvorica vyrástla z detskej kapely do vážnejšej polohy a svojimi piesňami chce čeliť neúprosnej konkurencii, svedčia aj promo single, ktoré sa na Youtube objavili v priebehu septembra. Ako prvý teaser na nový album kapela vypustila song Run, Run, Run, v ktorom ukazuje svoju zrejme nikdy nevidenú a nepočutú polohu. Krehká balada stojí len na klavírnej linke a emotívnom speve. Naopak, druhý promo singel Girl Got a Gun sa síce nesie na gitarách typických pre Tokio Hotel, vyniká však dospelejším soundom a najmä zahraničnou produkciou. Ktorý z troch singlov sa vám páči najviac?


Text: Michaela Žureková
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Tokio Hotel