Úspešná slovenská metalová kapela vystúpila koncom mája v Krakove ako predkapela bývalého speváka legendárnej skupiny Iron Maiden. Na koncerte Blazea Bayleyho zahrala Tristana novinky z čerstvo vydaného albumu Virtual Crime. Britská kapela dokonca Slovákom požičala svoje bicie nástroje.

"Koncert v krakovskom klube Rotunda bol vydarený, brali nás ako zahraničnú kapelu. Hlavnou hviezdou bol Blaze Bayley, bývalý spevák Iron Maiden. Prišiel tam so svojou sólovou kapelou z Veľkej Británie. My sme boli v pozícii predkapely. Spolupracovalo sa nám veľmi dobre. Dokonca sme si nemuseli stavať druhú sadu bicích. Blazeov bubeník Matt nám ochotne požičal tie svoje. Bolo to milé gesto," hovorí Peter Wilsen, spevák a líder kapely Tristana.

Slovenskí metalisti si získali publikum, ktoré ich výkon odmenilo naozaj vrúcne. Najväčší úspech mala skladba Fallen z nového albumu. "Už na začiatku koncertu nás fanúšikovia čakali pod pódiom. Dobre sa bavili, ale to je taká naša slovanská vlastnosť, že sme divokejší ako napríklad fanúšikovia zo západnej Európy. Preto sem kapely rady jazdia. Od viacerých skupín som počul, že čím východnejšie v Európe, tým lepšia atmosféra. Keď hral Blaze, ani som nemal pocit, že by pod pódiom stálo viac ľudí. Toto nás potešilo. Samozrejme, po koncerte chceli ľudia podpisy a odfotiť sa. Dokonca si nás odchytila partia ľudí a dievčatá sa slušne spýtali, či nás môžu objať," smeje sa frontman Tristany.

Album Virtual Crime Slovákom pokrstia už 14. júna v banskobystrickom amfiteátri členovia skupiny Nightwish, jednej z najpopulárnejších metalových kapiel na svete. Tristana tam v pozícii predkapely vystúpi spoločne so známym hudobníkom a bývalým spevákom kapiel Apocalyptica a Therion, Matsom Levénom.

"Čaká nás veľký koncert so skupinou Nightwish, ktorý bude zároveň naším prvým koncert s hosťom Matsom Levénom. Možno to bude pre nás akcia roka, počul som, že sa jedná o najpredávanejší koncert na Slovensku. Potom sa nám naplno rozbehne festivalová sezóna. Ešte počas leta plánujeme nový singel s Matsom Levénom a videoklip. Síce to bude časovo náročné, ale mohlo by sa to podariť," priblížil plány Peter Wilsen. Levén sa so Slovákmi v lete predstaví aj v ďalších troch slovenských mestách.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Tristana