Jar 2014 bude v krajinách strednej Európy opäť patriť festivalom Telekom Electronic Beats. Fanúšikovia kvalitnej elektronickej a alternatívnej hudby sa už teraz môžu začať pripravovať na ďalšie štyri podujatia, ktoré sa uskutočnia v Prahe (28. marec), Varšave (4. apríl), Bratislave (11. apríl) a Kolíne nad Rýnom (23. máj).

Zatiaľ nie je známe, akí interpreti sa na jar predstavia v spomenutých mestách, no uplynulá jesenná séria medzinárodných hudobných festivalov opäť jasne potvrdila kvalitu značky Electronic Beats. Ozdobená takými hviezdnymi menami ako Woodkid, Giorgio Moroder, Disclosure, Efterklang či Nôze, bola kompletne vypredaná.

Najlepšie festivalové momenty z Podgorice, Budapešti, Záhrebu, Drážďan a Viedne sú už dostupné prostredníctvom aplikácií pre smartfóny Electronic Beats Video App a Radio App. Aktuálne vydanie periodika Android Apps Magazine označilo EB Radio App za Najlepšiu hudobnú aplikáciu roka 2013. Podľa editorov magazínu ide o "absolútne nevyhnutný download" pre každého fanúšika elektronickej hudby.

Electronic Beats, 19.4.2013 Zdroj: Marko ErdPripomeňte si posledný bratislavský Electronic Beats s hviezdnymi Hurts

Electronic Beats (EB) je medzinárodný hudobný program vytvorený spoločnosťou Telekom. Všetky jeho aktivity zdieľajú spoločný virtuálny domov na adrese Electronicbeats.net, kde najnovšie informácie o hudobníkoch a podujatiach striedajú reportáže na témy ako cestovanie, umenie, dizajn či fashion. Portál, venovaný dianiu okolo progresívnej hudby, obsahuje aj svoje vlastné EB Radio a EB Video. Mediálne portfólio uzatvárajú zberateľská podoba tlačeného EB magazínu a mnohokrát ocenená séria DVD Slices, ktoré obe vychádzajú štvrťročne vo vybranej distribúcii.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tibor Holoda zo spoločnosti Pendant.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk