Spravili tak v singli Hnus od Grimasa, ktorý dnes vydáva nový album Heartbeat. Na českej scéne zaujal Orion a jeho videoklip ku skladbe Vesmírnej odpad. V USA sa od soboty hovorí predovšetkým o úmrtí herca Paula Walkera, na čo zareagoval aj RZA, ktorý preňho nahral skladbu. Novinky predstavili aj undergroundoví králi ako Sean Price, Smif N Wessun, Elzhi, či Cormega.

Grimaso z H16 dnes vypustil do sveta svoj tretí producentský počin s názvom Heartbeat, pričom krátko predtým ešte predstavil singel Hnus. V ňom sa za mikrofónom vybláznili Separ a Ektor, pričom track je zároveň aj tretím singlom zo Separovej pripravovanej druhej sólovky Pirát. Zaujímavosťou je, že médiá v ostatných dňoch informovali o Separovom vzťahu so speváčkou Tinou.

Grimaso feat. Separ & Ektor - Hnus

Orion má zas vonku nový mixtape Děj se vůle zboží, ktorý slúži ako ochutnávka pred jeho ďalšou sólovkou. Tá má doraziť na budúci rok. Na mixtape je 34 skladieb vrátane novej veci Vesmírnej odpad, ku ktorej sa člen PSH rozhodol nakrútiť aj klip.

Orion - Vesmírnej odpad

Minulý týždeň v sobotu zahynul pri autonehode herec Paul Walker, známy predovšetkým zo série Rýchlo a zbesilo. Na túto tragickú udalosť okrem iných zareagoval aj RZA, ktorý nahral skladbu Destiny Bends. V nej sa o vokálnu stránku postaral spevák Will Wells.

RZA feat. Will Wells - Destiny Bends

Alicia Keys spustila webstránku AKVault, kde chce zverejňovať svoje piesne, videá a fotky. Pri tejto príležitosti predstavila aj doteraz nevydanú coververziu skladby I'd Die Without You od P.M. Dawn, ktorú nahrala ešte v roku 2007.

Alicia Keys - Die Without You

Smif N Wessun vydali v utorok Born And Raised EP, pričom v rovnaký deň vypustili aj video k titulnej skladbe. V tej hosťuje jamajský spevák Jr. Kelly. Klip sa nakrúcal v Brooklyne rovnako ako aj v jamajskom Kingstone.

Smif N Wessun feat. Jr. Kelly - Born & Raised

Aktivitou ku koncu roka prekypuje aj Sean Price, od ktorého tu máme dnes niekoľko príspevkov. Najprv si povieme o novom EP s názvom Land Of The Crooks, ktoré producentsky kompletne zastrešil austrálsky M-Phazes. Nahrávka vyjde už 17.decembra a prvou ochutnávkou z nej je skladba Dump In The Gut. Sean okrem toho vypustil aj krátky track Fei Long, k nahratiu ktorého ho inšpiroval dokument Mr. Untouchable o bývalom mafiánskom bosovi Nickym Barnesovi.

Sean Price & M-Phazes - Dump In The Gut

Sean Price - Fei Long

A do tretice Sean Price, no tentoraz "iba" ako hosť. Iba pred týždňom sme tu mali skladbu I Rock Mics od Termanologyho, v ktorej mu asistujú Lil Fame a práve Sean Price, a už je na svete aj sprievodné video k tejto podarenej spolupráci.

Termanology feat. Lil Fame & Sean Price - I Rock Mics

Elzhi pokračuje v zverejňovaní krátkych ukážok z nahrávania jeho dlho očakávanej štúdiovky, ktorá snáď vyjde už čoskoro. Po minulotýždňovej veci Can’t Lose tu dnes máme vec s názvom The Recap, ktorú produkoval Karriem Riggins.

Elzhi - The Recap

Nemecká producentská skupina Snowgoons budúci týždeň v piatok vypustí nový album Black Snow 2. Na ňom sa bude nachádzať aj track Suckaz Behind Screnes, v ktorom bostonská dvojica Edo G a Reks vyjadruje svoj názor na anonymných internetových kritikov.

Snowgoons feat. Edo G & Reks - Suckaz Behind Screnes

Na záver sa vrátime do New Yorku, konkrétne do Queens, ktorý je domovom rappera menom Cormega. Ten sa najnovšie pripomenul skladbou Honorable, do ktorej si prizval Raekwona.

Cormega feat. Raekwon - Honorable

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook/SeparDMS

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys, H16