Už 12. ročník hudobného festivalu Topfest, ktorý sa uskutoční 26. a 27. júna 2015 v Piešťanoch, ponúkne predstavenie unikátneho spoločného projektu kapely IMT Smile a umeleckého súboru Lúčnica. Ďalšími potvrdenými kapelami sú česká kapela Kryštof a domáca rocková stálica Tublatanka.

"IMT Smile sa na Topfeste predstavia v špeciálnom programe so súborom Lúčnica, na čo sa už teraz veľmi tešíme. Veď ich tohtoročné spoločné vystúpenia sú už takmer vypredané a myslím, že pod holým nebom u nás na festivale dostanú ešte ďalší rozmer," uviedli organizátori podujatia. Režisér predstavení Ján Ďurovčík len nedávno projekt opísal ako "dobrú, veľkú a kultivovanú šou, s veľkými emóciami, ktorá divákov zdvihne zo sedadiel". Viac informácií nájdete TU.

Okrem IMT Smile a Lúčnice sa na festivale predstaví aj česká skupina Kryštof a svoju účasť potvrdil aj Maťo Ďurinda s kapelou Tublatanka. Organizátori už zároveň pilne pracujú na headlineroch - prvým potrvdeným je legendárna americká skupina Twisted Sister. "Radi by sme zverejnili ďalšie mená headlinerov ešte do konca tohto roka. Uvidíme, ako budeme úspešní," dodal Dušan Drobný z usporiadateľskej agentúry Duna.


Cieľom organizátorov je opäť priviesť na Slovensko ďalšie zvučné mená spomedzi zahraničných interpretov. Na Topfeste sa počas jeho existencie predstavili také hviezdy ako Limp Bizkit, Sum 41, Megadeth, Alice in Chains, Slayer, Nightwish, Status Quo, The Misfits, Morcheeba, Uriah Heep, Guns N' Roses či naposledy Sabaton, Helloween a Thirty Seconds To Mars.

Myšlienka rockového festivalu pre priaznivcov tvrdšej hudby dostala reálne kontúry v roku 2004, keď sa podujatie konalo prvýkrát ešte pod názvom Rockfest. Počas uplynulých ročníkov sa na Topfeste predstavili stovky domácich i zahraničných interpretov. Celkovo prešlo jeho bránami viac ako 250-tisíc návštevníkov.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu.

Foto: Vladimír Yurkovič

Súvisiaci interpreti: IMT Smile