Trenčiansky klub Piano bude presne o mesiac, v piatok 6. marca, hostiť "festival netopierov" - Batfest Tristanarium. Návštevníci sa môžu tešiť na metalovú, miestami až divadelnú šou za účasti štyroch kvalitných kapiel. Usporiadatelia chystajú dekoráciu s netopierou tematiku, ktorá umocní výbornú metalovú atmosféru.

Medzi hlavných ťahákov piatkového večera bude patriť domáca black/death-metalová formácia Depresy. Táto kapela je jedným z priekopníkov extrémneho metalu na Slovensku a už dávnejšie si vydobyla status legendy. Depresy si počas bohatej kariéry zahrali na všetkých festivaloch a v kluboch, ktoré v rámci metalu na Slovensku niečo znamenajú, a stále majú za sebou početnú fanúšikovskú základňu. 

Fanúšikovia tvrdej gitarovej muziky sa môžu tešiť aj na skupinu Tristana. Jedna z najznámejších metalových formácií, ktorej pôsobenie presahuje hranice Slovenska, už dlhšie úspešne tají meno exkluzívneho zahraničného vydavateľa pre svoj nový album Virtual Crime, ktorý vyjde koncom marca 2015 a spolupracovali na ňom aj známe mená európskeho metalu.

Na minifestivale vystúpi aj veľmi talentovaná atmospheric-metalová kapela April Weeps, známa svojimi živelnými a strhujúcimi koncertami. Na konte má zatiaľ debutový album s názvom Outer Calm, Pain Within z roku 2013. O tom, že ide o kvalitnú kapelu svedčí aj to, že bola v rámci súťaže Spark Fresh Blood vybraná do top 12 spomedzi 485 uchádzajúcich sa česko-slovenských kapiel. V marci tohto roka sa hudobníci chystajú do Krakowa supportovať švédskych In Mourning v rámci ich poľského turné.

Hosťom z Českej republiky bude gothic rock/metalová skupina Carpatia Castle, ktorá aktívne koncertuje od roku 2012 a jej šou má nádych divadelného predstavenia s kulisami a živými sviecami. To všetko je okorenené krásnou speváčkou Veronikou a jej nádherným vokálom a prejavom. Pokiaľ máte radi kvalitný gothic, divadelnú šou a atmosféru transylvánie, prídete si na svoje.

Batfest má pred sebou prvý ročník, z ktorého sa môže stať pekná tradícia. Pre milovníkov tvrdšej muziky skvelý tip, ako sa dosýta zabaviť - v piatok 6. marca v Piano klube v Trenčíne. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: PR 

Súvisiaci interpreti: Depresy, Tristana