Víťazka prestížnej rakúskej talentovej súťaže Viki Jahrl so slovenskými koreňmi predstaví vo februári novú autorskú pieseň s názvom Verbotene Liebe (Zakázaná láska). Uviedla to v rozhovore pre TASR.

Úspech v súťaži, ktorú pravidelne organizuje denník Niederösterreichische Nachrichten (NÖN), jej v minulom roku taktiež priniesla vlastná autorská pieseň. "Názov piesne je Sag mir - Povedz mi - a ide v nej o toxický vzťah, ktorý som sama mala," vysvetľuje Viki Jahrl. Do súťaže sa každoročne hlásia stovky súťažiacich, väčšinou sa však snažia osloviť publikum osvedčenými svetovými hitmi.


Rozhodnutie pokúsiť sa vyhrať finále s vlastnou piesňou s textom v nemeckom jazyku 22-ročná hudobníčka a autorka nepovažuje za odvážne. "Bola to moja prvá kompozícia, zložila som ju ešte v roku 2019. Som na ňu veľmi hrdá a jednoznačne som sa o ňu chcela s publikom podeliť," konštatuje.
      
Hudba 22-ročnej speváčky nadväzuje najmä na tradíciu rakúskeho folku, zvuk akustickej gitary je však doplnený aj o klávesové nástroje, gitary a bicie. Mladá Rakúšanka je hrdá aj na svoje slovenské korene, keďže jej matka, výtvarníčka Regina Jahrl, pochádza z Krupiny. "Moja mama je Slovenka, ja som vyrastala dvojjazyčne. Pravidelne navštevujem starých rodičov a moju rodinu na Slovensku," povedala Viki Jahrl.


Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/vikij.music