Fanúšikovia rockovej hudby sa už o mesiac – od 27. do 29. júna – môžu tešiť na tri dni plné koncertov svojich obľúbených slovenských, českých aj zahraničných kapiel. Na žilinskom letisku sa na troch pódiách predstaví 58 kapiel z trinástich krajín vrátane hviezd ako Scorpions, Avantasia, Kabát, Five Finger Death Punch, Annihilator, Pretty Maids či Phil Campbell and the Bastard Sons.

Rôzne druhy vstupeniek na Topfest 2024 sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

V prvý festivalový deň, štvrtok 27. júna, bude hlavnou hviezdou programu nemecká hard rocková skupina Scorpions, ktorá je jednou z najvýznamnejších svetových rockových kapiel histórie a na scéne je už takmer 60 rokov. Na svojom konte má vyše 120 miliónov predaných nahrávok, za ktoré získala množstvo strieborných, zlatých a platinových ocenení, a odohrala viac ako 5000 koncertov.

V roku 2022 kapela vydala v poradí 19. štúdiový album Rock Believer, na ktorom fanúšikom ponúkla šestnásť skladieb so svojím charakteristickým rukopisom. Na aktuálnom turné sa však zameriava najmä na megaúspešný album Love at First Sting (1984), ktorý pred 40 rokmi priniesol hity Big City Nights, Still Loving You a Rock You Like a Hurricane. V setliste tohtoročných koncertov Scorpions samozrejme nechýba ani absolútna rocková klasika Wind of Change a ďalšie veľké hity, na ktorých vyrástlo niekoľko generácií fanúšikov.

Celý štvrtkový program:

Topfest - 27.6.2024 Zdroj: PR

Kabát ponúkne špeciálnu šou pre všetkých svojich fanúšikov

Fanúšikovia skupiny Kabát sa môžu tešiť na jej špeciálnu šou, ktorú odohrá v druhý festivalový deň, 28. júna, v rámci svojho 35 let po čertech velký turné. O stálici českej rockovej scény je známe, že sa stále snaží posúvať technickú stránku koncertov a inak tomu nebude ani teraz. Okrem už zavedeného štandardu špičkových pyroefektov sa na scéne objavia aj hydraulické a motorizované prvky, ktoré dokážu rozhýbať a premeniť celú scénu.

Koncert, ktorý v rámci festivalu vypukne o 22:00, si budú môcť užiť všetci fanúšikovia skupiny, nielen návštevníci festivalu. Organizátori sa totiž rozhodli vyjsť v ústrety tým, ktorí nemôžu absolvovať celý festival alebo festivalový deň, a to možnosťou kúpiť si špeciálnu vstupenku iba na túto jedinečnú šou. Fanúšikovia skupiny tak zažijú atmosféru festivalu za cenu jedného koncertu.

Vzťah Kabátu a Topfestu je naozaj výnimočný, skupina vystúpila na každom z posledných dvadsiatich ročníkov. "Nič obdobné vo svojej dlhej histórii nemáme," hovorí spevák a líder skupiny Pepa Vojtek

Celý piatkový program:

Topfest - 28.6.2024 Zdroj: PR

Príde aj jedna z najúspešnejších amerických hard&heavy kapiel súčasnosti

Moderný pohľad na metalovú a rockovú muziku prinesú Američania Five Finger Death Punch, ktorí sú hlavnou hviezdou tretieho festivalového dňa, 29. júna. Ich nahrávky majú viac než 11 miliárd streamov, mnohé z ich singlov sa dostali na vrchol rebríčkov Billboard Hard Rock Digital Song Sales a Billboard Mainstream Rock a osem z deviatich doposiaľ vydaných albumov bolo v najsledovanejšom americkom albumovom rebríčku Billboard 200 v Top 10.

Po necelých dvoch dekádach na scéne sú tak jednou z najznámejších kapiel svojej generácie, ktorá pravidelne vypredáva najväčšie svetové arény a objavuje sa medzi top menami v lineupoch svetových festivalov. Ich zatiaľ posledným albumom je Afterlife z roku 2022, z ktorého pochádzajú hity AfterlifeWelcome to the CircusTimes Like These a This Is the Way (feat. DMX).

Celý sobotný program:

Topfest - 29.6.2024 Zdroj: PR

Festival Topfest, v minulosti známy aj ako Topvar Rock Fest, funguje od roku 2004. Do roku 2011 bol organizovaný v okolí Nového Mesta nad Váhom na Zelenej Vode, od roku 2012 sa presunul na piešťanské letisko. Počas 20. ročnej histórie si vyslúžil povesť najväčšieho rockového festivalu na Slovensku. V jeho jubilejnom 10. ročníku ho navštívilo vyše 30-tisíc divákov, ktorých prilákal najmä koncert anglickej heavy metalovej skupiny Iron Maiden. V roku 2017 sa prišlo rozlúčiť s legendou Karlom Gottom viac ako osemtisíc obdivovateľov.

Fanúšikovia slovenskej a českej rockovej scény sa okrem headlinerov a ďalších zahraničných mien môžu počas troch dní tešiť aj na kapely ako Heľenine Oči, Alkehol, Wanastovi Vjecy, Škwor, Dymytry, Traktor, ArzénBijouTerrier, ČAD, Eufory, Dorian Gray či No Control.

Ako špeciálny hosť na festivale vystúpi český idol ženských sŕdc 80. a 90. rokov Michal Penk, ktorý sa chystá od septembra na česko-slovenské turné. Okrem toho môžete na Topfeste objaviť množstvo zaujímavých mladých kapiel ako Stellvris, Landless, Migrain, Bullet Holes či Fishing Strip.

Kompletný program a všetky informácie nájdete na oficiálnej stránke festivalu topfestofficial.sk.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Five Finger Death Punch, Kabát, Scorpions