Skupina The Paranoid si na apríl naplánovala koncerty od Prahy až po Košice. Bývalého speváka Igora Belaja nahradil Rob Raven, s ktorým kapela zo Šurian už dva mesiace maká v skúšobni. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na nový singel Skúšam ťa nájsť a novú svetelnú šou a špeciálne efekty.

Kapela to dnes v bratislavskom Majestic Music Clube prvýkrát naplno rozbalí v novej zostave v zložení Rob Raven (spev), Roman Birkuš (gitara), Patrik Sýkora (basgitara) a Miloš Zaujec (bicie). "Chalanov poznám už šesť rokov, takže to bola pri našej spolupráci výhoda. Hrá sa mi s nimi výborne a cítim sa super. Učím sa novým veciam a to ma baví. Je to pre mňa výzva. Osobne mám pocit, že sme ako rodina, to všetko však ukáže čas..." neskrýva nadšenie Rob Raven, ktorého chalani spoznali vďaka jeho účinkovaniu v košickej skupine Meredith.

The Paranoid sa už nevedia dočkať, ako fanúšikom v kluboch naživo odpremiérujú nový singel s názvom Skúšam ťa nájsť. Z predošlej tvorby kapely by nemali chýbať skladby ako Nikdy nezabudnem, Bez mena, Z plných pľúc, Čo cítiš? alebo Poďme sa báť. "Na šnúru sa pripravujeme v podstate dva mesiace. Mali sme generálku v nitrianskom klube Nová Pekáreň, kde sa zišiel celý náš tím a všetko bolo super. Od vykladania vecí na svoje miesta cez zvukovú skúšku kapely, skúšania novej šou až po programovanie svetiel," hovorí Patrik Sýkora.

The Paranoid, generálka na turné, 2018 Zdroj: Martin Starovič

"Na každé turné sa snažíme vymyslieť novú svetelnú šou. Tentokrát sme si dali pozvárať hliníkové konštrukcie na svetlá, ktoré môžu pripomínať mreže. Čiže celé pódium bude v inom štýle ako posledné koncerty. Pomáha nám dlhoročný kamarát, osvetľovač Roman Chrenko, ktorý vymýšľa a programuje celú svetelnú scénu a snaží sa vychytať všetky detaily," prezradil gitarista Roman Birkuš.

The Paranoid sa vracajú na klubové pódiá po krátkej pauze a odchode speváka Igora Belaja, ktorý kapelu opustil náhle v septembri minulého roku. "Pokračujeme v našej ceste ďalej a nikdy sme ani len neuvažovali, že by sme to zabalili. Veď čo iné by sme robili? Obyčajný život bez pódia nás nebaví, tak sme museli makať, aby sme sa postavili znovu na nohy. Rob je šikovný a skúsený muzikant, takže s piesňami nemal žiadny problém," uzatvára Patrik Sýkora.

Rozhovor: The Paranoid: Tešíme sa, že fanúšikovia pri nás stále stoja. Turné ich nesklame

Vstupenky na turné The Paranoid Tour 2018 sú dostupné exkluzívne v sieti Predpredaj.sk / Předprodej.cz. Na výber je v každom meste bežná vstupenka "Classic Ticket" so vstupom na koncert a vstupenka "VIP Upgrade", ktorá zahŕňa okrem vstupu na koncert aj tričko, podpísaný plagát kapely, stretnutie s kapelou a fotografiu s jej členmi. Špeciálnymi hosťami turné budú skupiny Sanchez Amsterdam a The Now.

The Paranoid Tour 2018:

6. 4. - Bratislava, Majestic Music Club 
7. 4. - Praha, Futurum Music Bar
13. 4. - Trenčín, Piano Club
14. 4. - Nitra, Nová Pekáreň 
21. 4. - Brno, Eleven club
27. 4. - Žilina, Smer Music Bar
28. 4. - Košice, Collosseum club

Začiatok koncertov je v každom meste naplánovaný na 19:00.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

The Paranoid vyrazia na turné s novým spevákom Zdroj: PR

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry NK Factory. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach theparanoid.sk, facebook.com/theparanoid a instagram.com/theparanoidofficial.


Foto: Martin Starovič

Súvisiaci interpreti: The Paranoid