Skupina No Name zrušila májové klubové turné, v rámci ktorého sa mala predstaviť v Banskej Bystrici, Liptovskom Mikuláši, Žiline a Trenčíne. Ako uviedla na oficiálnej stránke, dôvodom je nesplnenie dohody o podpore turné zo strany umeleckej agentúry. Tá však tvrdí, že jej úsilie neodvrátilo fakt, že o vstupenky nebol záujem.

"Na základe nesplnených aktívnych reklamných kampaní na podporu klubového turné organizovaného agentúrou Pinguino (porušenie bodu 3. propagácia koncertu - technických a organizačných podmienok, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou zmluvy o organizovaní No Name Club Tour) pre koncerty v Banskej Bystrici, Žiline, Trenčíne a Liptovskom Mikuláši skupina No Name odstupuje od zmluvy s okamžitou platnosťou. Fanúšikom sa ospravedlňujeme a kolegom z branže neodporúčame spoluprácu so spomínanou agentúrou!" uviedli No Name na svojom webe No-name.sk.

Priestor na vyjadrenie sme dali aj spomínanej agentúre. Podľa jej zástupkyne Žanety Voštenákovej bol dôvodom nezáujem o vstupenky. "Podmienky kampane sme neporušili, predávali sme cez viac subjektov, no naše úsilie nepomohlo. Ak sme niečo podcenili, tak asi to, že skupina na Slovensku veľa nevystupuje. S predajom vstupeniek v uvedených termínoch majú aj iní dosť problém. Je nám ľúto, že o vstupenky nebol záujem," uviedla Voštenáková. Agentúra Pinguino v minulosti organizovala koncerty českých a slovenských hviezd ako sú Michal David, Lenka Filipová, Iveta Bartošová, Elán a ďalší.

Na Slovensku sa kapela No Name najbližšie predstaví na Dni otvorených dverí Ministerstva zahraničných vecí v Bratislave v sobotu 25. mája (teda v ten istý deň ako Depeche Mode). Priaznivci košickej skupiny sa v najbližších mesiacoch dočkajú aj koncertov v Humennom (21. júna), Moldave nad Bodvou (30. júna), Holíči (19. júla) a Pezinku (21. septembra). Kapela, ktorá má v posledných rokoch väčší úspech v Českej republike ako na domácom trhu, sa vlani prezentovala DVD No Name Tour 2011, ktoré zaznamenáva záverečné vystúpenie ich turné z roku 2011.

Okrem toho skupina pred Vianocami fanúšikov potešila aj dvojdiskovou kolekciou Love Songs (2012), ktorá obsahuje výber najlepších skladieb nielen o partnerskej láske, ale aj láske k životu. Zatiaľ posledná štúdiová nahrávka kapely s názvom Nový album vyšla na jeseň 2011. V apríli skupina nakrúcala videoklip k piesni Sľuby, ktorá je už štvrtým singlom z tohto albumu. Hlavnú úlohu v klipe si zahral bubeník Ivan Timko.

Zdroj: SITA, No-name.sk, Pinguino
Foto: Peter Brutovský - z natáčania videoklipu Sľuby

Súvisiaci interpreti: No Name