Piešťanský festival Grape oznamuje ďalšie zahraničné meno. K menám ako Nero, DJ Fresh, The Drums alebo Dub FX najnovšie pribudla britsko-španielska kapela Crystal Fighters. V roku 2011 sa formácia kombinujúca elektroniku s ľudovou hudbou predstavila na košickom podujatí Leto v parku, na Slovensko sa opäť vráti s čerstvo vydaným albumom.

Stále populárnejšia kapela Crystal Fighters vznikla v roku 2007. Založili ju dvaja dlhoroční priatelia Sebastian Pringle a Gilbert Vierich, ktorých hudobný vkus a vízia viedli k zaujímavej fúzii elektronickej hudby a baskického folku. Debutový album Star Of Love, vydaný v roku 2010, ich okamžite katapultoval medzi najzaujímavejších nováčikov na hudobnej scéne. Albumu kraľoval singel Follow, úspešne ho podporili aj skladby Xtatic Truth, At Home a folkovo ladená Plage, ktorá sa pre množstvo fanúšikov nezávislej hudby stala hymnou leta 2011.


Jaskynný rave

Kapela sa ihneď etablovala na najväčších hudobných festivaloch a sprevádza ju chýr skvelého pódiového "šialenstva". Druhý album s príznačným názvom Cave Rave vyšiel len pred pár dňami, pričom čakanie fanúšikov predtým skrátila spolupráca s kapelou Feed Me, z ktorej vzišiel veľký hit Love Is All I Got. Z novinky už úspešne boduje skladba You & I a vyzerá to, že Crystal Fighters majú našliapnuté opäť vyššie.

Svedčí o tom aj momentálne prebiehajúce turné, ktoré je skoro celé vypredané. "Potrebovali sme program ešte doplniť o jedno zahraničné meno a Crystal Fighters nám skvele zapadli do dramaturgie. Sme radi, že sa popri festivaloch ako Pukkelpop, Reading/ Leeds, Opener, Melt! alebo Paleo, predstavia aj na Grape," dodáva za organizátorov Ján Trstenský.

Grape festival 2013 sa uskutoční 9. a 10. augusta na letisku v Piešťanoch. Cena vstupenky je momentálne 39 eur, ďalšie informácie nájdete na oficiálnom webe www.grapefestival.sk.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Trstenský, PR manažér festivalu.

Súvisiaci interpreti: Crystal Fighters