Po dokončení štúdia na Janáčkovej akadémií múzických umení v Brne sa Michaela Krajčová známa pod umeleckým pseudonymom Míma opäť vracia k hudobnej tvorbe. Pred pár dňami vydala nový singel a na jeseň chystá svoj debutový hudobný album.

"Štúdium muzikálového herectva bolo pre mňa inšpirujúce a zároveň časovo veľmi náročné, no na prácu herečky som sa tešila. Vždy som však vedela, že skôr či neskôr si cestu k svojej hudbe opäť nájdem a teraz, keď to prišlo, sa neviem dočkať každej jednej chvíle strávenej pri tvorbe piesní. Je to niečo, čo pre mňa má nevyčísliteľnú hodnotu a nepoznám lepší pocit, ako keď sa moja hudba môže dostávať k ľuďom a robiť im radosť," hovorí speváčka a skladateľka Míma.

Skladba Asi ma porazí, ktorá mala premiéru poslednú májovú stredu, nadväzuje na tri minuloročné single Z hadej kože, Mám z toho strach (feat. Marek Viteker) a Stratená myšlienka. Na vzniku piesne sa podieľal hudobník a skladateľ z Prievidze Marián Púčik, ktorý sa postaral o hudobný aranžmán v refréne inšpirovaný reggae hudbou. Producentom skladby je český hudobník Martin Vlček a vokálna zložka sa skladá z mladej sily brnianskeho divadelného prostredia. Singel dopĺňa podomácky vyrobené lyrics video.

Michaela Krajčová sa živí ako muzikálová herečka a momentálne je členkou súboru Mestského divadla v Brne. Vlastnej hudobnej tvorbe sa začala aktívnejšie venovať, keď mala osemnásť rokov, piesne však skladala už na základnej škole. V detstve pochodila mnoho televíznych súťaží ako napríklad Slovensko má Talent, kde sa prebojovala až do semifinále. Pavol Habera, ktorý bol v porote, o nej vtedy povedal, že sa "narodila pre javisko".

Zúčastnila sa tiež relácie Mini Talent Show, vďaka ktorej sa stala členkou detského hudobného projektu s názvom Skupina Girls. Tento projekt jej umožnil spolupracovať s uznávanými umelcami a hudobníkmi ako napríklad s Mariánom Čekovským, Petrom Marcinom či s Petrom Farnbauerom a koncertovať po celom Slovensku. 

Michaela vyštudovala muzikálové herectvo na JAMU v Brne, v ktorom po skončení štúdiu zostala pracovať v divadelnej sfére. Okrem svojho stáleho angažmá v Mestskom divadle hosťovala vo Východočeskom divadle v Pardubiciach a v Slováckom divadle. Za rolu Iriny v inscenácií Tri Sestry bola v ankete cien divadelnej kritiky 2022 nominovaná na talent roku. Po úspechu na divadelných doskách sa však opäť rozhodla vrátiť k svojej hudobnej tvorbe pod umeleckým menom Míma, ktorú na albume predstaví už túto jeseň.

Vypočujte si aj jej predchádzajúce single:

Redakciu Hudba.sk informovala Michaela Krajčová. Správu sme upravili.