Americká rocková kapela Garbage zverejnila videoklip k piesni Magnetized. V novinke, ktorú nakrúcali v Los Angeles, sa predstavila speváčka skupiny Shirley Manson spolu s mladým dievčaťom v laboratóriu, v ktorom robia rôzne pokusy.

"Chceli sme vytvoriť ódu na čaro vedy a zázraky lásky," povedala 50-ročná rodáčka zo škótskeho Edinburghu na margo novinky, v ktorej spieva, že nie je zamilovaná ale zmagnetizovaná. O réžiu klipu sa postaral Scott Stuckey. Skladba Magnetized sa nachádza na albume Strange Little Birds, ktorý kapela vydala tento rok v júni. Nahrávka obsahuje jedenásť piesní, medzi ktorými je aj singel Empty.


Garbage vznikli v prvej polovici 90. rokov minulého storočia a na konte majú šesť štúdiových nahrávok. Na hudobnej scéne debutovali eponymným albumom z roku 1995, nasledovali nahrávky Version 2.0 (1998), Beautiful Garbage (2001), Bleed Like Me (2005), Not Your Kind Of People (2012) a spomínaná Strange Little Birds. Vyslúžili si sedem nominácií na Grammy, no ani jednu sa im nepodarilo premeniť na víťazstvo. Formáciu tvoria okrem speváčky Shirley Manson aj producent slávneho albumu Nevermind od Nirvany Butch Vig (bicie), Steve Marker (gitara, klávesy) a Duke Erikson (basgitara).

Prečítajte si: Speváčka a módna ikona Shirley Manson z Garbage má 50 rokov

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Garbage