Predskokankou na koncerte britského speváka Seala v Bratislave bude speváčka Celeste Buckingham. V Inchebe vo štvrtok 29. novembra zaznejú skladby z jej debutového albumu Don't Look Back (2012) vrátane jedného z najväčších hitov roka na Slovensku Run Run Run.

Vstupenky na koncert Seala a Celeste Buckingham sa predávajú na webstránke Predpredaj.sk za 30 až 79 eur, VIP lístky sa dajú kúpiť za 139 eur.

Speváčka, ktorá bola tento rok v ankete MTV nominovaná v kategórii najlepší interpret z Česka a Slovenska, odohrá tento rok v Bratislave aj samostatný (pred)vianočný koncert. Ten sa uskutoční 20. decembra v Ateliéri Babylon, cena lístkov je 8 eur.

Vstupenky na oba koncerty nájdete na stránke  Predpredaj.sk

Biografia

Celeste Rizvana Buckingham sa narodila 3. mája 1995 v Zürichu švajčiarskej matke a americkému otcovi, v žilách jej ale koluje po prarodičoch tiež iránska, írska, anglická a ruská krv. Multikultúrne prostredie, v ktorom vyrastala, ovplyvnilo nielen jej záujmy, ale odráža sa i v jej tvorbe. Hudbe sa venuje od útleho veku, svoje prvé vystúpenie na verejnosti absolvovala už ako trojročná, keď prerušila istý koncert, vyžiadala si mikrofón a kapelu poprosila o hudobný sprievod.

V dvanástich začala sama písať texty, jedna z jej prvých piesní je Blue Guitar. Okrem skladieb, ktoré sa nachádzajú na jej debute Don't Look Back (recenzia), má za sebou už aj niekoľko spoluprác. So skupinou AMO nahrala a vydala skladbu Swing a s Majkom Spiritom sa predstavila v duete Ja a ty, ktorý sa nachádza na jeho albume Nový človek (2012).

Celeste Buckingham v súčasnosti žije striedavo v Bratislave a v USA. Hovorí plynulo štyrmi jazykmi a prijali ju na dve prestížne hudobné školy v USA - Berklee College of Music v Bostone a Belmont University v Nashville. Na druhú menovanú v septembri tohto roku nastúpila.

Zdroj: xl.sk, archív Hudba.sk
Foto: Lukáš Dvořák

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham