Posledný koncert s novým programom k albumu Moruša Biela odohrala Jana Kirschner v stredu večer vo vypredanom pražskom divadle Archa. Po jedinom tohtoročnom koncerte v Českej republike si dopraje zaslúžený oddych, no fajnšmekrov už začiatkom roka 2014 poteší limitovanou edíciou albumu na vinylovej platni.

"Koncert bol skvelý, som rada, že sa nám podarilo úspešne ukončiť prvú časť koncertného turné Moruša Biela. Teším sa na ďalšie koncerty v polovici budúceho roka. Bola to pekná bodka a záverečná búrlivá reakcia divákov bola pre nás najväčšou odmenou za tohtoročnú prácu," teší sa Jana Kirschner. podobne ako na slovenských koncertoch (reportáž) ponúkla českým fanúšikom naživo novinky ako Promenáda, Divná, Palisády, Z jedného Martina, singel Sama, ale aj staršie hity ako Pokoj v duši, Modrá, Líška, Keby si bol môj a Na čiernom koni.

"Na koncert sa prišli pozrieť aj rodičia môjho partnera Eddieho (Stevensa, pozn. red.), ktorí kvôli tomu prileteli z Londýna a vystúpenie si veľmi užili. Mám z toho veľkú radosť. Akurát si odo mňa vyžiadali aj preklady textov," hovorí speváčka. To ju inšpirovalo k špeciálnej edícii albumu, ktorá vyjde spolu s prekladmi začiatkom roka 2014 ako vinylová platňa v limitovanom náklade. Ešte predtým, presne na svoje narodeniny, si Jana Kirschner v Bratislave zaspieva s hviezdnym talianskym tenoristom Andreom Bocellim.

Jana Kirschner v divadle Archa v Prahe, 4.12.2013 Zdroj: Tomáš MartínekJana Kirschner v Divadle Archa - viac fotiek

Moruša Čierna bude bližšia Krajine rovine

Na jar sa potom na trh dostane druhá časť albumu s názvom Moruša Čierna, ktorú bude nasledovať ďalšie turné. "Čierna je pre mňa to, čo ťažko prijímam, a to je súčasná moderná doba. Myslím si, že je prekvapujúca, je to album, ktorý je rozhodne bližší Krajine rovine, je tam predsalen tá elektronika, je to súčasnejší album. Je to postavené na minimalistickejších aranžmánoch," prezradila Jana v rozhovore pre Hudba.sk.

"Aj čo sa týka textov, je omnoho aktuálnejšia. Hovorí o bežných veciach, ktoré sa nás dotýkajú v tejto dobe, hovorí viac o meste... Aj na čiernej budú texty, ktoré sú v podstate iba nejakou metaforou, ale keďže je modernejšia, tak sú určite aj konkrétnejšie. Idú viac k takým slovám, ktoré používame bežne, možno im ľudia budú viac rozumieť a budú sa s tým vedieť lepšie stotožniť ako s touto prvou Morušou," dodala.

Prečítajte si: Jana Kirschner: "Slováci majú byť na čo hrdí"


Zdroj: Propaganda House, Hudba.sk
Foto: Tomáš Martinek

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner