Anglicko-írska chlapčenská formácia One Direction je s novým albumom Midnight Memories (2013) podľa očakávaní na prvej priečke amerického rebríčka Billboard 200. Stala sa tak vôbec prvou skupinou, ktorej sa podarilo debutovať na vrchole Billboardu s prvými troma štúdiovkami.

One Direction sa okrem toho stali prvou skupinou od roku 1967, ktorej sa podarilo dobyť Billboard 200 s prvými troma albumami. Naposledy to dokázali The Monkees v rokoch 1966 a 1967, ktorí boli na vrchole až s prvými štyrmi štúdiovkami.

Formácia One Direction sa preslávila v speváckej súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke. Po šou s nimi vydavateľstvo Syco Music podpísalo kontrakt na dva milióny libier a pätica sa stala fenoménom, ktorému sa ako prvej formácii z Veľkej Británie podarilo po úvodnom týždni predaja debutového albumu Up All Night (2011) dostať na čelo amerického rebríčka Billboard 200. V britskom albumovom rebríčku debutovali na druhej priečke.

Ich druhá štúdiovka Take Me Home vyšla vlani v novembri a ovládla britský aj americký albumový rebríček. Na ich novom albume Midnight Memories sa nachádza 14 skladieb, pričom deluxe verzia obsahuje ďalšie štyri piesne.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/onedirectionmusic

Súvisiaci interpreti: One direction