Britskí hudobníci Rod Stewart a Ronnie Wood plánujú v roku 2015 obnoviť činnosť kapely Faces, ktorú na konci 60. rokov minulého storočia pomáhali zakladať.

"Myslím, že máme oveľa väčšiu šancu dať Faces opäť dokopy. Ronnieho ľudia hovorili s tými mojimi a dohodli sme sa na roku 2015," vyjadril sa pre bostonské rádio WZLX 68-ročný Rod Stewart.

Faces vznikli v roku 1969 v Londýne. Pôvodnými členmi kapely boli Ian McLagan (klávesy), Ronnie Lane (basgitara), Kenney Jones (bicie a perkusie), Ronnie Wood (gitara) a Rod Stewart (spev). Kapela nahrala štyri štúdiové nahrávky First Step (1970), Long Player a A Nod Is as Good as a Wink... to a Blind Horse z roku 1971 a tiež Ooh La La (1973). Skupina sa rozpadla v roku 1975.

Rod Stewart sa začal venovať sólovej kariére a Ronnie Wood sa pripojil k The Rolling Stones, s ktorými hráva dodnes. V roku 1997 zomrel Ronnie Lane. Skupina v roku 2010 oznámila reunion s už bývalým spevákom kapely Simply Red Mickom Hucknallom, ktorý s nimi spieval aj v roku 2012 na uvedení do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA
Foto: The-faces.com

Súvisiaci interpreti: Faces