Jedna z najlepších tanečných kapiel histórie The Prodigy po troch rokoch opäť príde na Slovensko. V piatok 27. apríla v bratislavskej Aegon Aréne NTC odpáli ďalší zo svojich legendárnych koncertov, pri ktorom si na svoje prídu všetky generácie fanúšikov elektronickej hudby. Vstupenky sú už v predaji v sieti Ticketportal v cene od 39 eur.

Skupina má na konte päť štúdiových albumov, koncom roka 2012 plánuje vydať ďalší. Skladby z neho by mali odznieť už na letných festivaloch, no možno sa popri hitoch ako Out Of SpaceVoodoo PeopleBreathe, Smack My Bitch Up, Firestarter či Invaders Must Die dočkajú niektorej z noviniek aj slovenskí fanúšikovia.

The Prodigy - Firestarter (live - Rock Am Ring 2009)

The Prodigy sú anglická elektronická kapela, ktorú založil Liam Howlett v roku 1990. Sú označovaní za priekopníkov elektronického žánru big beat (nemýliť s rockovou "beat music", ktorá sa u nás nazýva bigbít), ktorý vo veľkom prerazil do mainstreamu najmä v polovici 90. rokov. Jedna z najúspešnejších kapiel tejto éry predala viac ako 25 miliónov nosičov. Legendárne albumy Experience (1992), Music For The Jilted Generation (1994) a The Fat Of The Land (1997) spravili z kapely kult.

Štvrtý album Always Outnumbered, Never Outgunned (2004) síce vysoké očakávania nenaplnil, ale zatiaľ posledná štúdiovka Invaders Must Die (2009) opäť upevnila miesto kapely na scéne. Spojením súčasných produkčných postupov so svojím klasickým zvukom si kapela získala novú generáciu fanúšikov. Po dvadsiatich rokoch na scéne tak The Prodigy stále patria medzi priekopníkov elektronickej hudby, ktorých nový album je spojený s veľkými očakávaniami.

The Prodigy - Omen

Dôkazom kvality sú však najmä nekompromisné koncerty. Naživo sú totiž The Prodigy rockovejší ako väčšina elektronických kapiel, energiu živých bicích a gitár dopĺňa svojou pódiovou charizmou sympatický šialenec Keith Flint. Na Slovensku sme sa o tom mohli presvedčiť už niekoľkokrát. Po pamätnom koncerte na Pohode 2005 zahrala kapela dvakrát v Bratislave - v roku 2006 v Inchebe a pred troma rokmi v PKO. Do tretice tak svojou energickou zvukovou bombou otestuje základy arény v NTC.

Predpredaj v sieti Ticketportal odštartoval dnes, lístky na státie stoja 39 eur, za sedenie na niektorej z tribún zaplatíte 50 eur. Koncert organizuje agentúra Kuul Fabrik.

The Prodigy - Breathe (z DVD World's On Fire, 2011)

Zdroj: Kuulfabrik.sk, Ticketportal.sk, pm
Foto: Ľubomír Panák (archív Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: The Prodigy