Viac ako mesačné turné trojice skupín Billy Barman, Walter Schnitzelsson a Bad Karma Boy s príznačným názvom Back to the Clubs štartuje už tento víkend v Prievidzi. Billy Barman pred odchodom v Bratislave natočili vtipnú videopozvánku ale aj nový klip, ktorého premiéra bude už čoskoro.

Billy Barman zvoláva slovenských fanúšikov späť do klubov! Pre samotnú kapelu to bude prvé klubové turné po troch rokoch, preto sa na unikátnu atmosféru pripravovaných koncertov veľmi teší. Na strane druhej touto cestou pozýva nielen fanúšikov, ktorí hudobné kluby navštevujú pravidelne, ale aj tých milovníkov hudby, ktorí čaro klubovej šou nezažili už niekoľko rokov alebo ešte nikdy. A že táto výzva je naozaj naliehavá, dokazuje aj humorne ladená videopozvánka v hlavnej úlohe s Jurajom Podmanickým.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Billy Barman pár dní pred odchodom na turné stihli okrem upútavky natočiť aj videoklip k svojmu aktuálnemu singlu Traja, ktorý predstavili v decembri 2013 tesne pred vydaním albumu Modrý jazyk (recenzia). "Nech sa Bratislava trasie, čoskoro ju napadne detský gang!" prezrádzajú tajomne na margo námetu videa, ktoré nakrútili pod taktovkou režiséra Martina "Šule" Schulteho. V premiére ho údajne predstavia už čoskoro, možno dokonca ešte v priebehu turné.

Billy Barman - videoklip Traja Zdroj: Michal ZelníkViac fotiek z natáčania videoklipu Traja

Prečo Walter Schnitzelsson a Bad Karma Boy?

Ako support svojej novej šou si Billy Barman prizvali mladé, no už teraz hudobnou kritikou veľmi intenzívne sledované kapely Walter SchnitzelssonBad Karma Boy. Trojica spriatelených kapiel v tejto chvíli balí kufre a aparatúru, aby sa už zajtra (8.3.) ako prvým predstavili fanúšikom v prievidzskom Klube Element. Šnúru ukončia 10. apríla v bratislavskom klube MMC. "Sú to všetko naši dlhoroční kamaráti a okrem toho bezkonkurenčne to najlepšie, čo na novej hudobnej scéne aktuálne máme," vysvetľujú Barmani vznik zaujímavej trojkapelovej koncertnej zostavy.

"Poznáme sa všetci, ale samozrejme to neznamená, že spolu všetci chodíme na pivo. S niektorými sa zdravíme, s inými chodíme do krčmy. Isté rozdiely tam sú. Myslím, že to prostredie je dostatočne konkurenčné, pozeráme, čo robia iní a snažíme sa na to nejako reagovať. Niekto nahrá dobrý album, veď tento rok sa nahralo veľa dobrých albumov, tak sa snažíme nezaostať a dať aj my von niečo zaujímavé. Určite je dobré, keď je scéna kvalitná a keď sa vydáva veľa kvalitných albumov, prospieva jej to. Je super, že sa scéna kultivuje, ide kvalitatívne nahor. Takýto konkurenčný boj je podľa mňa dobrý a žiadaný. Nemyslím si, že by tu niekto robil nejaké naprieky a intrigy, takto to nefunguje. V zásade si držíme palce, sme na jednej lodi," rozprával o vzťahoch na slovenskej hudobnej scéne Jozef Vrábel.

Prečítajte si viac v našom nedávnom rozhovore s kapelou Billy Barman

Skupina Walter Schnitzelsson, ktorá pôvodne fungovala ako duo, odštartovala nanovo v decembri 2011 v zložení Jozef Rezník, Jakub Joštiak a Miroslav Michale. Po kladne prijatom trojpiesňovom EP Mother vyšiel minulý rok vo vydavateľstve Slnko Records debut Fever (recenzia) s pilotným singlom This Night’s Fever. Kapela získala 4 nominácie na Radio_Head Awards Rádia_FM – album roka, singel roka, koncertná kapela  roka a nováčik roka. 


Kapela Bad Karma Boy je novým projektom gitaristu skupiny Para a producenta Juraja Marikoviča alias Medveďa, ktorého v trojčlennej kapele dopĺňajú klávesistka Adela Tihláriková a bubeník Peter Hrabě. Minulý rok vydali svoj eponymný debut (recenzia), taktiež v mimoriadne plodnom nezávislom vydavateľstve Slnko Records. Nahrávka získala množstvo priaznivých ohlasov a single Zima a Predmestie sa objavili v rotácii Rádia_FM. 


Termíny a miesta Back to the clubs tour 2014:
(Billy Barman + Walter Schnitzelsson + Bad Karma Boy)

8. 3. - Prievidza, Element - predpredaj
11. 3. - Trnava, Art Klub 
12. 3. - Nitra, Music A Cafe 
14. 3. - Žilina, Mestské Divadlo  
15. 3. - Banská Bystrica, Klub 77 
21. 3. - Trenčín, Klub Lúč  
22. 3. - Liptovský Mikuláš, Adventure Music Club  
28. 3. - Brezno, Bombura 
29. 3. - Púchov, Queens 
3. 4. - Košice, Kasárne/Kulturpark  
4. 4. - Prešov, Pumpa Music Club 
5. 4. - Martin, Museum 
10. 4. - Bratislava, Majestic Music Club (MMC)

Line-up koncertných večerov:
20:00 - Walter Schnitzelsson
21:00 - Billy Barman
22:30 - Bad Karma Boy
23:30 - afterpárty

Exkluzívny predpredaj: 
 Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show.

Foto: Michal Zelník

Súvisiaci interpreti: Billy Barman