Nitrianska rodáčka Vanda Krajčovičová sa do Argentíny natrvalo presťahovala v roku 2017. Keďže na gymnáziu študovala španielčinu, nemala s aklimatizáciou v novom prostredí problém a aj v Južnej Amerike sa od začiatku aktívne venuje tomu, čo ju napĺňa najviac – hudbe. Aktuálne sa pracovne presunula do Mexika, no v druhej polovici roka zavíta aj domov.

Speváčka, ktorá od presťahovania do Argentíny už dlhší čas používa umelecké meno Vanda Krai (predtým bola len Vanda, no zrejme nie jediná), strávi v Mexiku celkom štyri mesiace. Počas nich bude tvoriť nové skladby, koncertovať a nadväzovať nové kontakty. Absolvuje tiež rozhovory v médiách a rôzne spolupráce s miestnymi hudobníkmi. "Aktuálne som v Mexico City, no koncerty odohrám aj v iných mestách – Puebla, Guadalajara, Toluca," upresnila speváčka, ktorá hneď na začiatku svojho pobytu v Mexiku zverejnila svoj najnovší singel Será.

Ako prezrádza, autorská pieseň v španielčine je o veľmi dávnom vzťahu. "Skladba je pre môjho bývalého partnera, s ktorým som sa síce už desať rokov nevidela, ale niekedy k nemu myseľ zájde a predostrie mi rôzne nepravdepodobné scenáre. Je v nej veľa lásky a nostalgie a aj nezodpovedaná otázka, či je to už naozaj koniec," povedala o skladbe speváčka, ktorá do balady vložila veľa nehy a citu.

Z nových príležitostí v Latinskej Amerike, ktorá sa stala jej novým domovom, sa Vanda teší, no už sa nevie dočkať rodnej krajiny. "Na Slovensku som nebola takmer dva roky, takže sa už veľmi teším na rodinu a priateľov." Na Slovensko príde na začiatku augusta a zdrží sa dva mesiace. Aktuálne preto robí všetko pre to, aby sa jej podarilo zorganizovať vystúpenia aj pred domácim publikom.

Tento rok už Vanda stihla vydať aj anglickú skladu Other Side of Love, v ktorej sa rovnako ako v novinke postarala o hudobnú aj textovú zložku. "Aj tento song je vzťahový, no hovorí skôr o akejsi križovatke, na ktorej sa dvaja ocitli a hoci cit je nezmenený, každý chce od života niečo iné," prezrádza speváčka. Ako dodáva, hoci sa obe piesne na prvý pohľad môžu zdať smutné a negatívne, je v nich veľa lásky a krásy. "Pri ich písaní som neplakala. Mala som skôr pocit, že sú to silné pozitívne skladby a mňa aj poslucháčov posunú dopredu."

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nikoleta Kováčová. Správu sme upravili.