Zdá sa, že tento rok si hviezdy zlatej éry hip-hopu povedali, že je najvyšší čas na návrat klasického soundu. Po newyorských De La Soul, ktorí vydajú nový album na konci leta, sa pripomína nemenej známa kapela z opačného pobrežia USA, kalifornskí Jurassic 5.

Skupina totiž zverejnila singel s názvom Customer Service, ktorý je ich prvou novinkou od roku 2006, keď vydali zatiaľ posledný album Feedback. Predvlani síce ponúkli aj s videoklipom skladbu The Way We Do It, to však nebola novinka, ale iba dovtedy nevydaná skladba, ktorá vznikla práve počas nahrávania spomínanej štúdiovky. Novinka Customer Service je dostupná k stiahnutiu za dobrovoľnú sumu na oficiálnej webstránke formácie Jurassic5.com, zverejnili ju aj na Youtube.

Jurassic 5, ktorí sa v roku 2013 po šesťročnej pauze vrátili na scénu, absolvujú v lete európske turné. V rámci neho odohrajú aj dva koncerty v Rakúsku. Najprv sa predstavia 5. júla vo viedenskej Aréne v rámci podujatia Beat The Fish Deluxe a následne 19. júla na Poolbar Festivale vo Feldkirchu. Okrem toho vystúpia aj v Írsku, Francúzsku, Nemecku, Dánsku, Belgicku, Holandsku, Luxembursku, Švajčiarsku a Veľkej Británii.


Formácia vznikla v roku 1993 v Los Angeles a jej členmi sú raperi Chali 2na, Akil, Zaakir a Marc 7 a producenti DJ Nu-Mark a Cut Chemist. Debutovali v roku 1997 eponymnou EP nahrávkou, po ktorej nasledovali albumy Jurassic 5 (1998), Quality Control (2000), Power In Numbers (2002) a spomínaný Feedback.

Zdroj: SITA (2dopeboyz.com, Jurassic5.com, archív)
Foto: Facebook.com/Jurassic5

Súvisiaci interpreti: Jurassic 5