Pharrell Williams pokračuje v propagovaní úspešného albumu G I R L (2014). Ako je jasné už z názvu, jednou z hlavných tém nahrávky je vyjadrenie umelcovho obdivu a úcty ženám. Do tejto kategórie skladieb zapadá aj nový singel Gust of Wind, v ktorom Daft Punk hudobníkovi oplatili hosťovanie na ich minuloročnej štúdiovke Random Access Memories.

K piesni dnes Pharrell Williams zverejnil videoklip plný žien a farieb, ktorý nadväzuje na podobne ladené video k singlu Marilyn Monroe zo začiatku roka. Tentoraz však producent, raper a spevák netancuje s krásnymi tanečníčkami v interiéroch, ale vyberie sa (v prekvapujúco obyčajnom klobúku) na prechádzku jesenným lesom.

Aj tam sa však po chvíli ocitne v obklopení žien. Odeté v bielych, žltých či červených šatách predvádzajú v rozprávkovo krásnej prírodnej scenérii choreografie pripomínajúce scény z kung-fu filmov. Keďže na skladbe sa podieľali aj spomínaní Daft Punk, nechýbajú ich slávne helmy v podobe veľkých, vznášajúcich sa kamenných sôch so svetielkami.

Nečakajte žiadne veľké umenie či posolstvo, Pharrell však opäť ukázal, že dokáže svoje chytľavé, "jacksonovsky" popové pesničky videoklipmi obohatiť o príjemný estetický zážitok a podčiarknuť ženskú krásu bez toho, aby sa tanečníčky v jeho klipoch museli vyzývavo odhaľovať (aj keď na turné sa hriešnosti nebráni). O réžiu nového videoklipu sa postaral Edgar Wright, známy vďaka filmom Jednotka príliš rýchleho nasadenia (2007) alebo Scott Pilgrim proti celému svetu (2010).


Novinku Gust of Wind zverejnil Williams len pár dní po videoklipe It Girl, ktorý mal premiéru minulý týždeň. Ani v ňom samozrejme nechýba množstvo farieb, dievčat a samotný hudobník. Avšak len v animovanej podobe, o ktorú sa postaral svetoznámy japonský umelec Takashi Murakami a jeho tím.


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Pharrell Williams