Aj vy ste skákali cez gumu, milovali žuvačky Pedro a lepili si na stenu plagáty? Každá generácia spomína na obdobie svojho detstva a "mládí" inak, no všetci máme pri tom rovnako zasnený pohľad. Unikátnu príležitosť nostalgicky si zaspomínať na obdobie 70., 80. a 90. rokov prinesie už čoskoro podujatie s príznačným názvom Zlaté Dobré Časy.

Obrovský záujem o minuloročnú akciu Celebrate the 80's and 90's with The Hoff inšpiroval k príprave nostalgickej akcie, postavenej na hudobných hviezdach z posledných dekád 20. storočia, aj domácich organizátorov. Nepôjde však o jedno veľké podujatie, ale o sériu 20 koncertov po celom Slovensku (ich zoznam nájdete na konci článku).

Na trojkoncerte Zlaté Dobré Časy sa predstavia speváčka Naďa Urbánková, duo Kotvald a Hložek a skupina Maduar. Turné odštartuje 11. mája v Košiciach a skončí presne o mesiac neskôr v Senici. A každému je snáď jasné, že takáto udalosť sa tak skoro (možno už nikdy) opakovať nebude. Lístky na jedinečný dvojhodinový trojkoncert sú dostupné exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Zlaté sedemdesiate s Naďou Urbánkovou

Speváčka s veľkými okrúhlymi okuliarmi a ešte väčším hlasom bola na vrchole svojej slávy v 70-tych rokoch. Rovnako dobre vedela precítiť zimomriavkový duet s Jiřím Grossmannom Drahý můj, ako aj poetickú skladbu Závidím či roztopašnú pieseň Blonďák s červenou bugatkou. Nesmteľné hity a zamatový hlas Nadi Urbánkovej päťkrát po sebe vyniesli Zlatého Slávika (1972-76), avšak svoj talent prejavila aj ako nadaná divadelná a filmová herečka, moderátorka či spisovateľka. Ak vám pri klasických hitoch fenomenálnej českej speváčky vlhnú oči, nenechajte si ujsť niektorý z 20 koncertov na Slovensku.


Bláznivé osemdesiate s Kotvaldom a Hložekom

Chlapčenský šarm, unikátne tanečné kreácie a obrovská dávka pozitívnej energie - to sú tri najväčšie zbrane legendárnej dvojice z 80-tych rokov. Vedeli ste, že megahit Petra Kotvalda a Stanislava Hložeka Holky z naší školky je najpredávanejšou nahrávkou v histórii československého hudobného priemyslu? Niet sa čo čudovať, veď dodnes roztancuje a rozospieva niekoľko generácií fanúšikov, o jej nehynúcej popularite svedčí aj vyše päťmiliónová sledovanosť na Youtube. Lámači ženských sŕdc majú na konte aj hity ako Diana, Bílá královna či Můj čas, ktorý naspievali spolu s Hanou Zagorovou. Kotvald a Hložek sa navyše na Slovensku objavia ako spevácka dvojica prvýkrát po 30 rokoch! Takáto príležitosť sa už nemusí opakovať.


Tanečné deväťdesiate s Maduarom

Keď skupina Maduar bodovala so svojím prvým singlom I Feel Good na popredných priečkach hitparád, ešte netušila, že ju čaká zlatá éra plná hitov, ocenení a platinových či zlatých platní za predaj nosičov. Prvá slovenská "dancefloorová" skupina v 90-tych rokoch vďaka hitom Do it, Hafanana alebo Anjel vypredávala diskotéky a štadióny. Ste zvedaví, ako to dokážu roztočiť bratia Matyinkovci v roku 2015? Minulý rok v rámci osláv 20. výročia prelomového albumu Feel Good (1994) na ich domácom koncerte v Rimavskej Sobote skákalo pod open-air pódiom niekoľko tisíc ľudí. A ako jediní slovenskí zástupcovia sa predstavili aj na spomínanom Hasselhoffovom retro koncerte v Orechovej Potôni.


Termíny a zastávky turné Zlaté Dobré Časy:

11. 5. - Košice, Spoločenský pavilón
12. 5. - Bardejov, Kino Žriedlo
13. 5. - Prešov, Kino Scala
14. 5. - Humenné, MsKS
17. 5. - Trstená, Dom kultúry
18. 5. - Považská Bystrica, Kino Mier
19. 5. - Dubnica nad Váhom, Dom kultúry
20. 5. - Zvolen, DK Podborová
21. 5. - Banská Bystrica, Aula SZU
25. 5. - Topoľčany, MsKS
26. 5. - Prievidza, Art point / kino Baník
27. 5. - Stará Turá, DK
28. 5. - Zlaté Moravce, MSKŠ
3. 6. - Komárno, Dom MS
4. 6. - Nitra, PKO
5. 6. - Šaľa, MsKS 
8. 6. - Martin, Kino Strojár
9. 6. - Trenčín, Dom Armády
10. 6. - Trnava, Dom kultúry
11. 6. - Senica, MsKS

Vstupenky: Predpredaj.sk

Aktuálne novinky a kompletné informácie nájdete na oficiálnych stránkach www.zlatedobrecasy.sk a www.facebook.com/zlatedobrecasy.sk.

Zdroj: PR (reklamná správa upravená a doplnená redakciou)
Foto: Zlatedobrecasy.sk

Súvisiaci interpreti: Maduar